AriPesonen1

Clinton 68 vuotta, Trump 70 vuotta, - ja Niinistö myös jo 68 vuotta

Monet lehtimiehet sekä Suomessa että Yhdysvalloissa ovat todenneet 68- ja 70-vuotiaiden Clintonin ja Trumpin olevan vanhoja presidentiksi. Clintonin lääkäri totesi eilen, että "tuossa iässä vaivoja  alkaa olla jo jokaisella".

Presidentti Barack Obaman henkilökohtainen lääkäri on David L. Scheiner, ja hän on pitänyt huolta maapallon ainoan supervallan presidentin terveydestä. "Barack Obamasta oli helppo antaa lääkärinlausunto. Hän oli kampanjan alla 47-vuotias ja erinomaisessa kunnossa oleva mies. Lausunnon pituus oli 276 sanaa.", kirjoitti Sheider The_Washington_Post  -lehdessä 9.9.2016. 

David L. Scheinerin kirjoittama lausunto Obaman terveydestä päivämäärällä 29.5.2008 löytyy täältä.

"Nyt sekä Clinton että Trump ovat senikäisiä, jolloin asioita alkaa tapahtua", Scheiner jatkoi nykyisten presidenttiehdokkaiden ikiin viitaten. Lääkärinä Scheiner tietää, mistä puhuu.

Clinton tai Trump - kummasta nyt presidentti tuleekaan - olisi Yhdysvaltain vanhimpien presidenttien kärkikaartissa. Montakaan vanhempaa presidentin virkaan astujaa ei ole ollut.

Presidentti Sauli Niinistö täytti 68 vuotta 24.8.2016. Jos hän asettuisi toiselle kaudelle, olisi hän iältään presidenttikauden lopussa 75-vuotias. Ei taida siis Niinistöstä olla ikänsä puolesta enää toiselle kaudelle. Vaivoja alkaa varmasti viimeistään tuolloin olla, - kuten kaikilla tuohon ikään eläneillä.

Presidentille ei riitä, että vain pää toimii. Pitää olla täydessä iskussa kaikin puolin ja täysiaikaisesti. Katsotaan nyt, miten 68-vuotiaan Clintonin käy presidentinvaalitaistossa esimerkkinä Suomen presidentinvaalitaistoon. Ikä- ja terveysasiat nousevat varmasti myös meidän presidentinvaalikamppailussa puheen aiheeksi. Toisaalta presidentti John F. Kennedyn selkä oli täysin rikki ja Franklin D. Rooseveltilla oli polio ja sen tuoma halvaus.

Yleensä kansakunnat, jotka pelkäävät muutosta ja kehittymistä, äänestävät yhä uudestaan vanhat johtajat valtaansa, olivatpa he jopa yli 80-vuotiaita. Esimerkkejä löytyy: Urho Kekkonen Suomesta, Nursultan Nazarbajev Kazakstanista, Islam Karimov Uzbekistanista jne. Kaikki vanhoja ja moneen kertaan valittuja henkilöitä, kun kansa on pelännyt tai pelkää muutosta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

"Presidentille ei riitä, että vain pää toimii. Pitää olla täydessä iskussa kaikin puolin."

No Suomessa presidentin merkitys on alennettu vessapaperitasolle, niin sillä on kohta aivan sama kuka pääsee "presidentiksi".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vuonna 1956 Juho Kusti Paasikivi oli peräti 85-vuotiaana mukana presidentinvaalien toisella kierroksella ns. mustana hevosena.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joo...

Presidentiksi tullessaan Mannerheim oli 77-vuotias. Saman ikäisenä Kekkonen valittiin viimeisen kerran. Paasikivi valittiin vielä 79-vuotiaana ja istui sen jälkeen täydet kuusi vuotta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ronald Reagan lopetti menestyksekkään, Neuvostoliiton hajoamiseen johtaneen toisen presidenttikautensa 78-vuotiaana vuonna 1989.

Käyttäjän amgs kuva

Ja sairaudesta, eikö se oli niin, että Kekkonen johti Suomea 8 vuotta muistisairaana? USA:n presidentin valtaoikeudet ovat kuin Kekkosen ajoilta.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Paitsi että sikäläisellä Tamminiemen porukalla olisi tällöin eri valikoimat käytössä, suurin osa maapallon tämän hetkisestä nuke tulivoimasta ja globaali sotakoneisto.

Tämän takia Usa:n johtajan ei voi näyttää heikolta taikka edes sitä että hänellä epäillään olevan aivoperäinen sairaus joka johtaa henkisten toimintojen rappeutumiseen ja kuolemaan. Maailma toimii tällä 24/7 some online jossa Hillaryn horjahtelu tavoittaa globaalisti jokaisen asiasta kiinnostuneen tunnin sisällä tapahtumasta.

Hillaryn terveydentila on aiheellisesti kyseenalaistettu, tätä ei voi enää salata ja sivuuttaa. Edes näyttelijän voimalla ...

Ennen riitti se että kerran viikossa kävi allekirjoittamassa eduskunnan päätökset lääkkeiden voimalla, nykyään se ei ole mahdollista.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Presidentin kyvykkyydellä ja jaksamisella on se merkitys, että terve henkilö päättää itse asioistaan. Mitä heikommat ovat presidentin henkiset kyvyt ja jaksaminen, sitä enemmän valtaa siirtyy neuvonantajille. Heistä riippuu, onko se hyväksi vai pahaksi. Parasta kuitekin olisi, että presidentti todella itse johtaa Suomen ulkopoilitiikkaa, eikä ole vain henkilö, jonka kautta ja avulla sitä johdetaan.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Nyt minun täytyy kyllä epäillä, että ikäkysymys on vain keppihevonen. Jos Niinistö yhtäkkiä hyppäisi Natomieheksi, epäilen, että hän kelpaisi presidentiksi kolumnistille vaikka 86-vuotiaana.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ne näyttävät nuoremmilta kuin ovat, molemmat mahdollisuudet johtoon. Ottavat kärkipaikan saman tien iän puolesta myös. Mikäpä se siinä, se toinen vauhko jos tulee presidentiksi, niin toivottavasti ei hillu turhan kauaa. Ihmeellistä on tämä aika, jolloin ihmisiä kellahtaa siinä "viidenkympin villityksen" aikaan, tutuistani niin kovin moni. Veljeni lähetti sähköpostia ja kertoi eräästä miehestä, jolle tuli täyteen kunnioitettavat 95- vuotta ja edelleen porskuttaa elävien kirjoissa. Ihminen voi olla huono terveydeltään vaikka koko elämänsä, sipata alta aikayksikön jo aikaisessa vaiheessa. Sen puolesta tämä USA:n ikäihmisten kamppailu ei valtavasti kauhistuta, kunhan vain terveydestä huolehtivat terveyden ammattilaiset. Mutta kyllä ikä valitettavasti tuo joskus muutakin kuin vain viisautta mukanaan. Olen ollut huomaavinani, enkä suinkaan yksin asiaan paneutuen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset