AriPesonen1

Vain Euroopan kansalaiset voivat enää estää Venäjän verilöylyn Aleppossa

  • Tämän viikonlopun mielenosoitus Islannin Reykjavikissa Syyrian sotaa vastaan. Missä ovat suomalaiset?
    Tämän viikonlopun mielenosoitus Islannin Reykjavikissa Syyrian sotaa vastaan. Missä ovat suomalaiset?
  • Mielenosoitus 6.10.2016 Irlannin Dublinissa Syyrian sotaa vastaan. Missä ovat suomalaiset?
    Mielenosoitus 6.10.2016 Irlannin Dublinissa Syyrian sotaa vastaan. Missä ovat suomalaiset?

Länsimaat eivät enää mahda mitään Venäjälle Syyriassa ja Aleppossa. Venäjä voi tehdä Aleppossa sen, mitä se katsoo parhaakseen tehdä. Venäjä voi tappaa Aleppossa mielin määrin Syyrian armeijan avustuksella siviilejä ja lapsia, jos se katsoo niin parhaakseen tehdä.

Länsimailla ei ole käytettävänään mitään sellaista uhkaa, joka vaikuttaisi Venäjään. Jos ei ole mahdollisuutta luoda vastavoimaa ja uhkaa, on rauhanneuvottelut Aleppon tilanteesta tyhjänpäiväisiä, ja joissa heikompi osapuoli - siis länsimaat Yhdysvaltain johdolla - tekisi itsestään vain pellen. Venäjä tietää, että se saa toimia Syyriassa vapaasti ilman että länsimaat puuttuisivat Venäjän toimiin sotilaallisesti.

Minua hävettää. Venäjä lyö meitä nyt kuin vierasta sikaa niin kuin se on jo lyönyt kahden vuoden ajan. Näin heikkojako me nyt olemme? Osammeko me vain voivotella?

Nyt näemme, mitä seuraa, jos Yhdysvallat ei ole halukas sotilaallisiin toimiin, kun tarvetta olisi. Ulkopoliittisesti heikko ja sotatoimiin kielteisesti suhtautuva Yhdysvaltain presidentti ei ole kenenkään etu ja kaikkein vähiten Euroopan etu. Presidentti Barack Obaman ideologia on lähellä pohjoismaista mallia ja siksi meidän mieleen, mutta hänen ulkopoliittinen päätöksentekokyky ja uskallus aseiden käyttöön tarpeen ilmetessä on heikko. Lieneekö sekin pohjoismaista mallia?

Mikä voisi enää estää verilöylyn Aleppossa?

Sen voi ehkäistä ehkä vain Euroopan kansalaisten toiminta. Jos kansalaisten mielipide Euroopassa kääntyisi voimakkaasti Venäjää vastaan, voisi se vaikuttaa Venäjään politiikkojemme toimia enemmän. Yhtenäinen eurooppalainen kansalaismielipide jonkin asian puolesta saattaisi yhdistää myös EU:ta toimimaan päättäväisemmin asiassa.

Toistaiseksi vain eurooppalaiset kirkot ovat Suomen evankelisluterilaisen kirkon johdolla ja Kallion kirkon alkuun panemana heränneet toimiin Aleppon tilanteeseen ja kaupungin asukkaiden suunnatomaan kärsimykseen.

BBC huomioi kirkonkellojen soiton Aleppon uhreille Suomessa, ja tieto suomalaisesta ryhtymyksestä levisi ulkomaille (BBC 14.10.2016). Kelloja soitetaan jo Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Ranskassa. BBC:n uutisen siivittämänä asia on saanut julkisuutta Euroopassa (mm. Christian to day 14.10.2016, Bells for Aleppo , Morgunbladid 16.10.2016, Svenska kyrkan 14.10.2016). Toivottavasti kirkonkellot ovat nyt herättämässä ihmisiä ja osaltaan estämässä Venäjän ja Syyrian pahantekoa Aleppossa.

Erityinen kiitos hyvästä työstä Aleppon tilanteen eteen kuuluu Kallion kirkon kirkkoherra Teemu Laajasalolle, joka aloitti tuen osoituksen aleppolaisille kirkonkellojen soitolla.  

Miksi suomalainen rauhanliike on ollut täysin hiljaa Aleppon tilanteesta? Eikö siviilien ja lasten tappaminen saa suomalaista rauhanliikettä tekemään edes jotain aleppolaisten hyväksi?

Missä ovat Sadankomitean, Suomen Rauhanliiton ja Suomen Rauhanpuolustajien mielenosoitukset, kansalaisadressit tai jokin muu tuki Syyrian sotaa vastaan?

Missä ovat nyt kaikki ne erkkituomiojat ja tarjahaloset, jotka olivat niin ahkerasti mielenosoittamassa Irakin sotaa vastaan vuonna 2003. Missä ovat tällä kertaa etenkin vasemmistolaiset mielipiteen ilmaisijat ja mielenosoittajat? Onko sotakin heille vain poliittinen ideologiakysymys, ja ihmishengen arvo riippuu vain siitä, kuka on sotija? Eikö heille sodan vastustamisessa syyrialaisten henki vuonna 2016 ole yhtä arvokas kuin irakilaisten henki vuona 2003?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Aleppoon pitäisi mennä maahyökkäyksellä,mutta ei russki sitä tee,-tulis liikaa tappioita,,nyt siellä yrittää Al-assadin porukka,iranin vallankumouskaarti,,hamas ja ties ketä ählämeitä,,ei yhtenäistä komentojärjestelmää,hyvä jos yhteinen kieli,,siksi aleppo kestää ja kestää !

-venäjä pommittaa kaikkea muuta paitsi isistä,,jättää isiksen n.s lännelle ,mutta korjaa potin jälkeenpäin propagandassaan,-ei mitään uutta itärintamalta !!!

p.s ei rauhanjärjestöt korvaa lotkauta aleppon vuoksi,,ne ovat edelleen kommunistien ohjauksessa,ja venäjäsympatiat estävät mielenosoitukset !

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

En ymmärrä miten väitetään kommareiden symppaavan Venäjää, eihän siellä ole enää paljon mitään kommunistista? Rikkaat potkii muita päähän minkä kerkeää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun vaikutelma on nyt vähän sellainen, että al Assad on saanut vaikutusvaltaisia ystäviä kun niihin täytyy laskea Kiina mukaan?

Al Assad syyttää länsivaltioita terroristien tukemisesta.

Länsi katsoi vierestä kun Homs tuhottiin, nyt on vuorossa Syyrian suurin kaupunki Aleppo.
Katsotaan josko se loppuisi Aleppoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikuttaa siltä, etttä Yhdysvalloilla on jokin suunnitelma kuitenkin. Kerry totesi hiukan kryptisesti Putinin tapaamisen jälkeen jotain siihen suuntaan.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

USA:n vaalien jälkeen uskoisin jotain tapahtuvan
Voi vain olla aika myöhäistä.
Se on kyllä naurettavaa ettei suomalaiset järjestöt ole moksiskaan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ensimmäiseksi pitäisi päättää mitä Eurooppa haluaisi Syyriassa tapahtuvan. ISIS on terroristijärjestö, se ei neuvottele tai tottele tulirauhoja. Jos Assadin puoli pakotettaisiin lopettamaan tappelu, jäisi ISISkselle vapaat kädet riehua miten haluaa.

Siviilejähän Aleppossa kuolee koska ISIS käyttää heitä ihmiskilpenä (näin oman käsitykseni mukaan) eikä Venäjä tapansa mukaisesti paljoa sivullisista murehdi. Siellä on miljoonakaupungin kokoinen panttivankitilanne.
Oma mielipiteeni on ettei Syyríassa ole hyviksiä. On vain Assad joka tappaa kaikki vastustajansa, "maltillinen oppositio" joka valuttaa länsimaiden ase- ja muut tuet ISISkselle ja ISIS jonka maineen tietää jokainen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse kyllä lähtisin siitä, että keinoja löytyy ja lännen pitäisi iskeä niin että tuntuu. Kelloja soittelemalla ei estetä yhdenkään naisen, lapsen ja vanhuksen kuolemaa Aleppossa.

Venäjän sulkeminen välittömästi kansainvälisestä Swift-maksujärjestelmästä saisi maan talouden sekasortoon. Tämä on se, mitä Venäjä pelkää tällä hetkellä eniten taloudellisella puolella. Maan talous on niin heikoilla, että maksuliikenteen katkaiseminen Venäjän ja lännen väliltä olisi kuolinisku Venäjän pankeille ja firmoille.

Yhtä kova ratkaisu olisi katkaista kaikki lentokoneisiin liittyvän tekniikan, varaosien ja huollon myynti Venäjälle samantien. Ehdottomasti suurin osa Venäjän suurista matkustaja- ja liikennelentokoneista on länsimaista kalustoa ja toimitusten lopettaminen johtaisi nopealla tahdilla sisäiseen kaaokseen koneiden jäädessä maahan. Kun maan sisäinen lentoliikenne tyrehtyy, seuraa moukarin isku talouteen.

Useiden valtioiden yhteinen julkilausuma ja pyyntö Haagiin syyttäjälle aloittaa sotarikosten tutkinta Venäjää ja Syyriaa vastaan huomattaisiin myös Venäjällä. Todisteita pitäisi alkaa kerätä jo nyt, koska ajan kuluminen vaikeuttaa Venäjän ja Syyrian johdon syytteeseen saamista myöhemmin. Lausuma siitä, että Venäjän ja Syyrian johdon toimet sotarikosten osalta tullaan tutkimaan ennemmin tai myöhemmin, vaikuttaisivat takuuvarmasti taustalla.

Venäjä pitäisi myös asettaa samanlaiseksi hylkiövaltioksi kuin mitä Pohjois-Korea tällä hetkellä on. Venäjän kanssa kommunikoinnin ja kaupan tulee tapahtua jatkossa vain YK:n pääsihteerin ja yleiskokouksen kautta eikä valtioiden välisenä. YK-valtiot voivat sopia tästäkin, ilman Venäjän vetoa, jos vain halutaan.

Keinoja siis löytyy, mutta poliitikot mieluummin ovat hiljaa ja antavat joukkotappamisen jatkua. Joku voisi alkaa painaa t-paitoja, jossa on kuva Suomen eduskunnasta ja teksti: Hävetkää saatana.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Tuo Swift esto olisi myös tuhansille länsimaisille Venäjällä toimiville yhtiöille kuolinisku.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kannatan Pasi Majurin ajatuksia, mutta realismia tällä hetkellä taitaa olla valitettavasti se, mistä Ari Pesonen kirjoittaa: länsi vaikuttaa nyt voimattomalta. Obama näyttää jääneen jo eläkkeelle ja odottamaan vallan vaihtumista. Britanniassa on uusi pääministeri, jolla on pohdittavanaan brexitin toteuttaminen, Merkelillä on huolia pakolaisongelmasta ja hupenevasta kannatuksestaan ja Hollandekaan ei taida tietää mitä tehdä.

Tilanne muistuttaa asetelmaa ennen toista maailmansotaa, jolloin Hitler sai huseerata vapaasti ja lännen johtajat vaikuttivat heikoilta. Aikanaan kortit kuitenkin katsottiin ja huonostihan siinä Aatulle lopulta kävi. Toivottavasti Clinton tulevana Yhdysvaltain presidenttinä ottaisi lännen johtajuuden ja asettaisi Venäjälle rajat. Jos taas Trumpista tulisi presidentti, tilanne olisi arvaamaton. Hän voisi olla Putinin vietävissä, mikä rohkaisisi Venäjää sen aggressioissa naapureitaan kohtaan ja maailmalla. Trumpin käytös vaalitaistelussa antaa kuitenkin myös viitteitä siitä, että hänen toimintansa voi olla täysin irrationaalista ja vaarallista koko maailmalle. Niin tai näin, niin Euroopalla on todella syytä toivoa, että Clinton voittaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"... Venäjän ja Syyrian johdon toimet sotarikosten osalta tullaan tutkimaan ennemmin tai myöhemmin, vaikuttaisivat takuuvarmasti taustalla."

Eiköhän nsin tutkita ketkä ovat syyllistynet mihinkin?
Ai niin, USAhan esti tutkimukset... ;)

Henry

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomalaiset näin piiritettyinä olisivat antautuneet ajat sitten, sitkeitä nämä syyrialaiset.
Ilmankos siellä on itsemurhapommittajia.
Jos USA puuttuisi tähän niin tulisi suuremman sodan mahdollisuus ja sota tulisi heti europpaan kun natomaat joutuisivat puolustamaan USAta sopimuksen mukaan.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Miksi USAa pitäisi NATO-maiden puolustaa, jos sota pysyy USA:n ulkopuolella. Ja jos sota leviäisi Eurooppa ja USA vastaan Venäjä väännöksi, niin se menisi 6-0 Euroopalle ja USA:lle, mikäli pysyttäisiin tavanomaisissa taisteluvälineissä. Miljardi nuppia 140 miljoonaa vastaan. Muussa tapauksessa kaikki häviäisivät.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Miksi siis Natoon kannattaisi mennä jos se ei velvoita.
Julistihan Englanti aikanaan sodan Saksalle kun oli silloinen natosopimus Puolan kanssa, piti avata uusi rintamalinja kaukana Puolasta.

"niin se menisi 6-0 Euroopalle ja USA:lle," Näin todella kävisi ja europpa jolla ei ole asevelvollisuutta joutuisi ensin perääntymään atlantille ja kunhan USA saa koulutettua europpa-armeijansa tuhoava sota kulkisi jälleen yli europan ja Venäjä häviäisi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Euroopan pitäisi lopettaa suomettuminen ja sanoa jenkeille ja saudeille suoraan, että näiden tulee lopettaa "kapinallisten" tukeminen. Kun aseet loppuvat, niin eiköhän sotiminenkin lopu. Valitettavasti tämä näyttää toivottomalta, koska saudeilla kyse on sunnien ja shiiojen ikiaikaisesta riidasta, kuten Jemenissäkin, ja jenkeillä taas idän ja lännen valtataistelusta, johon kyllä kytkeytyy aina myös öljy.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Ai, onko siis logiikkasi se, että jos "kapinallisten" tukeminen loppuu, Venäjä ja Syyria lopettaisivat samalla kellonlyömällä Itä-Aleppon pommitukset sekä valtaukset ja sen jälkeen alueen siviileillä ei olisi mitään hätää. Aika erikoinen logiikka.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Etkös itse odota samaa Assadilta? Oletat etteivät kapinalliset suorita välitöntä alaviittien kansanmurhaa heti kun hallitus lopettaa taistelut?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Syyrian joukothan voivat marssia Itä-Aleppoon, jos kukaan ei enää ammu vastaan. Eivät he kai omiaan pommita. Ei tähän tämän kummempaa logiikkaa tarvita. Jenkit ja saudit tukevat kuitenkin kapinallisia välittämättä siitä, että tällöin he oikeasti tukevat ISIS:tä. Trump oli aivan oikeassa sanoessaan, että USA ei edes tiedä keitä se tukee!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #19

Syyrian joukothan ovat Aleppossa. Suurin osa kaupungista on ollut koko ajan Syyrian hallussa.
Nyt siellä taistellaan talo talolta, mallia Stalingrad. Videoita alempana. En laittanut kaikkia Aleppo-videoita, joten jos kysyttävää, niin kysy, niin tiedän mitä videoita laitan seuraavaksi.

Henry

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Toivottavasti kirkonkellot ovat nyt herättämässä ihmisiä ja osaltaan estämässä Venäjän ja Syyrian pahantekoa Aleppossa."

Myös Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat Syyrian konfliktissa osapuolina, ja syyllistyneet ihan samaan kuin Venäjä ja sen liittolaiset. Tämä ei taida amerikkafaneja paljoa häiritä.

"Miksi suomalainen rauhanliike on ollut täysin hiljaa Aleppon tilanteesta? Eikö siviilien ja lasten tappaminen saa suomalaista rauhanliikettä tekemään edes jotain aleppolaisten hyväksi?"

Suomalainen rauhanliike ei ole ollut hiljaa asiasta vaan on jatkuvasti puhunut Syyrian konfliktista ja osoittanut mieltä sitä vastaan. Mielenosoittaminen ja rauhantyö ylipäätään on sitä paitsi paljon muutakin
kuin kaduilla marssimista. Liian usein ei mielenosoituksia myöskään pidä järjestää, sillä muuten niistä menee teho.

"Missä ovat Sadankomitean, Suomen Rauhanliiton ja Suomen Rauhanpuolustajien mielenosoitukset, kansalaisadressit tai jokin muu tuki Syyrian sotaa vastaan?"

Voitaisiin kysymä myös että miksi suomalaiset militantit eivät ole vaatineet asekaupan lopettamista hirmuhallintojen ja sotaa käyvien maiden kanssaa (tämä johtuu siitä syystä että militanttien empatia on valikoivaa).

Kaikki nämä järjestöt ovat muuten puhuneet Syyrian konfliktista, osoittaneet mieltä ja mm. Sadankomitea on vaatinut asekaupan rajoittamista. Se joka väittää ettei suomalaiset rauhanjärjestöt ole tehneet mitään asian hyväksi, yksiselitteisesti valehtelee tai sitten ei vain ole tutustunut näiden toimintaan. Irakin sota ja tämä Syyrian konflikti ovat muuten kaksi eri asiaa. Irakin sota oli laajudessaan ja vaikutusvallassaan aivan eri luokkaa kuin tämä Syyrian konflikti, jossa rajalinjat eivät ole läheskään yhtä selkeästi hahmotettavia ja jossa on paljon enemmän eri epämääräisiä ja harmaalla alueella toimivia ryhmiä kuin Irakin sodassa.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Kirjoitukseni koski siis Aleppon siviilien ja lasten kärsimyksiä, ei Syyrian muuta sotaa, ei asekauppaa ja vielä vähemmän suomalaisia militantteja.

Miksi et käsittele kommentissasi tuota Aleppon tilannetta ja sen ratkaisemista vaan ihan muuta?

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Moni ei kyllä mieti loppuun asti tai edes pientä hetkeä pidemmälle. Jos Venäjä ja Syyrian armeija lopettavat hyökkäykset, mitä sitten tapahtuu? Jos Assadin hallinto kaatuu, mitä sitten?

Assad on kuitenkin ollut se vähiten huono vaihtoehto.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos Assadin hallinto kaatuu, Venäjä joutuu taisteluun Syyriassa lukuisia eri ryhmiä vastaan ja joutuu vetäytymään maasta suurin tappioin. Se ryhmä, joka haluaa rauhaa voi ilmoittautua ja länsimaat voivat aloittaa neuvottelut. Kun rauha on saatu ja idioottiporukat riisuttu aseista, tutkitaan sotarikokset. Tässä vaiheessa Assadin ja Putinin takapuolet alkavat täristä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näistä hallinnon kaatamisista ja tilanteiden rauhoittumisesta länsivaltojen avulla onkin hyviä esimerkkejä, Irak ja Hussein, Libya ja Gaddafi.

Rauhaa ja demokratiaa on viety niin perkeleesti, mutta lopputulokset on enemmän ruumita ja enemmän sotaa.

Venäjän toimet ovat ihan samanlaista paskaa kuin jenkkienkin, ei siellä mitään paikallisia ja demokratiaa ajatella vaan oman maan etuja.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Höpsistä.
Kiina on tulossa mukaan taisteluihin. Nyt siellä on vain kiinalaisia sotilasneuvonantajia.
LÄnsimaiden neuvottelut tiedetään. Vaikka Irak ja Libya noin niiku' esimerkkeinä.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Videoita, jotka kertovat Aleppon tilanteesta:

Why Everything You Hear About Aleppo Is Wrong
https://www.youtube.com/watch?v=I8mA0h7dCKI

Republikaanien senaattori kertoo:
Aleppo: How Americans Are Being Lied To
EIR's Jeff Steinberg sits down with Virginia State Senator Richard Black to discuss the reality on the ground in Aleppo, Syria vs. the lies permeating the Western press. Having recently returned from a tour of Syria, including a meeting with Syrian President Bashar al-Assad, Black is committed to educating his fellow Americans about how U.S./UK strategy of regime change is destroying this once prosperous, non-belligerent and progressive country.
https://www.youtube.com/watch?v=VfyDgDTu0Go

Project Phoenix - Aleppo: The Eternal City
Throughout history, Aleppo has witnessed many moments of greatness as well as decline and turmoil, but it always arose again like the bird of the Phoenix. The people and government of Syria have kept the same spirit alive in the face of the worst crisis in the history of the country. Here we review a proposal for the reconstruction of Syria called Project Phoenix, focusing on how Syria, which enjoys an ideal position at the crossroads of three continents, can benefit from connecting to the New Silk Road and the emerging World Land-Bridge.
This video was produced for the June 25-26, 2016 Schiller Institute conference in Berlin, Germany, "Common Future for Mankind, and a Renaissance of the Classical Cultures"
https://www.youtube.com/watch?v=VBKtx9DZFTo

USA pommitti Aleppoa - missä olivat kirkonkellot?
Syria Truth - Assad Vilification Agenda - Syria Invasion
What is really happening today in our large and complex world is really only a state of mind. Our state of mind dictates our values. Whether or not we decide something is good or bad is dependent solely on our stimuli, and our predispositioned state of mind.
The more one looks into any particular issue, such as Syria, the more often it becomes more complicated than most Americans, Europeans or other citizens of the world would like to admit.

One thing is for sure, a large effort by the west to De-legitimize the Assad government is underway.
In my opinion, before the US/Western led aggression had started, Syria was a very peaceful and progressive democratic middle-eastern (majority Islamic) secular nation.
Even though Syria was a majority Islamic nation, they had an Alawite president. There was free health care in the country, and also completely free education for everyone.
Women were (and are) well respected under the "Assad Regime" a derogatory term used to vilify the man protecting the Syrian people against an outside invasion directed by the US, Israel, Qatar, Saudi Arabia, Turkey, the UK and others.
https://www.youtube.com/watch?v=SV8wC74W66I

Tässä vielä sairaala-asiaa:
EXCLUSIVE: Aleppo's War Battlefield Russian Report - Heroes of al-Kindi hospital
(ven. kielinen - englanninkieliset tekstit)
https://www.youtube.com/watch?v=pf8Fx7Ognrk

USAn tukemat "maltilliset" taistelevat (runsaat kolme ensimmäistä minuuttia). Aleppo keväällä 2016
La gran derrota de Al-Nusra en la batalla de Aleppo ✭ Siria 09-11.04.2016La gran derrota de Al-Nusra en la batalla de Aleppo ✭ Siria 09-11.04.2016
Tunnistanet mustan lipun?
https://www.youtube.com/watch?v=4Q9DYMUcdVE

Henry

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Youtubesta tosiaan löytyy erilaista videomaterialia. Asianosaisten itsensä lataamia ja sitten asiantuntevasti tehtyjä. Youtubessa trollataan myös voimakkaasti. Ukrainan ja Syyrian sodasta kummastakin. Myös kaikenlaisesta sotilastekniikasta sekä tietenkin politiikasta. Todella vaikeata välillä havaita. Näitä trollivideoita tarjotaan muissa keskusteluissa ikään kuin todisteina.

Olkaa siis tarkkoina.

Venäjä käyttää syyrian sotaa kylmästi omien tavoitteitensa ajamiseen. Sillä painostetaan monin tavoin eurooppaa. Levottomuus jatkuu ja pakolaisten määrä kasvaa ja kuten tunnettua eurooppa ei kaikessa humanismissaan pysty asioita ratkaisemaan.

Neuvttelujen aika Syyriassa koittaa, kun osapuolten välille tulee jonkinlainen sotilaallinen tasapaino. Nyt niskanpäällä näyttää olevan Syyrian entinen hallinto Venäjän suoralla tuella. Venäjä muutti alueen tilannetta ja ei se ainakaan parempaan päin mene. Tämmöiset valtakoneistot kuten iraq ja libya kaatuvat aina rytinällä. Syyria on aivan samanalainen vanhan neuvostoliiton vahvasti tukemia diktatuuri.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Et siss tarkastanut edes kuka videot on tehnyt?
Ei sen puoleen, on siellä venäläinenkin video, mutta se kertoo lähinnä taistelutilanteesta ja taistelusta itsestään.

Mutta, että USAn republikaninen senaattori trollaisi Venäjän hyväksi lienee hieman paksua?

Henry

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

En tarkoittanut suoraan sinua ja videoita. Olen tätä ajatellut kun tulee tuota youtubea katseltua. En kommentoinut sinua enkä noita videoita. Tämä tuli vastauksena sinun videokommenteihisi. Mutta youtube on trollauksen kohde kuten puheenvuorokin

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tässä on myös mielenkiintoinen artikkeli.
Jutussa kerrotaan kuinka H.Clinton piti huolta siitä, että ääri-islamit saivat miljardeja dollareita käydäkseen sotaa.
Vaikka asia julkaistaan FOXin sivuilla ja kyseessä on lähinnä pres. vaaleihin tarkoitettua materiaaleja, niin linkit pitävät paikkansa.
KIrjoittaja:
Lt. General (Ret.) Michael T. Flynn spent 33 years as an intelligence officer. He served as the Director of the Defense Intelligence Agency and the Senior Military Intelligence Officer in the Department of Defense.

http://www.foxnews.com/opinion/2016/10/06/gen-mike...

Henry

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Henry, miten kaikki nuo sinun kommentit oikein liittyvät siihen, mitä tässä blogikirjoituksessani käsittelin: Venäjän ja Syyrian pommituksiin Itä-Aleppossa, jotka surmaavat siviilejä ja lapsia ja jotka on jo YK:n pääsihteerinkin suulla todettu sotarikolliseksi toiminnaksi.

En ota siis blogikirjoituksessani kantaa kapinallisten ja Syyrian sekä Venäjän välisiin sotatoimiin sinänsä vaan siviilien ja erityisesti lasten asemaan taistelujen keskellä.

Et ole esittänyt yhtään ratkaisuehdotusta, miten siviilien ja lapsien asema ja henki Itä-Aleppossa turvattaisiin. Minä sentään esitin blogikirjoituksessani.

En myöskään ymmärrä, mitä noilla useimmilla videolinkeillä on tekemistä sen asian kanssa, mitä blogikirjoituksessani on käsitelty.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jos ne liittyvät vaikka siten, että joitakin kiinnostaisi lopettaa verilöyly Aleppossa, sinua taas näyttää kiinnostavan lähinnä lopettaa _Venäjän_ verilöyly Aleppossa?

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen Vastaus kommenttiin #29

Venäjä ja Syyria pommittavat Itä-Aleppoa ja sen siviilejä ja lapsia, ei kukaan muu. Kapinallisilla ei ole edes lentokoneita. Siksi kiinnostaa, miten nuo siviilikohteisiin kohdistuvat pommitukset, joita siis vain Venäjä ja Syyria sotarikoksiin syyllistyen tekevät, saataisiin loppumaan. Sotakohteiden pommittamiseen en ota kantaa, enkä ole ottanut mitään kantaa.

Sotarikoksiin kannustavia tahoja taitaa olla Suomessakin, toivottavasti ei sentään rauhanliikkeissä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #30

Juu, ja Itä-Aleppon puolelta kapinalliset tulittavat Länsi-Aleppoa ja sen 1,5 miljoonaa siviiliä. Mitä luulet että tekevät jos Venäjän ottaa pois yhtälöstä, ottaen huomioon että joidenkin kapinallisryhmien tavoitteena on järjestää Syyrian Siiamuslimit joko maan alle tai maasta pois? Jotain osviittaa varmaan antaa kuusinumeroinen bodycount viimeisen viiden vuoden aikana.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #30

Aleppon ensimmäiset pommitukset olivat kyllä USAn käsialaa.

Mutta siis ratkaisu:
- Maataistelut, joita Assadin joukot sekä Kurdit nyt tekevät - etenevät talo talolta.
- Eri maiden tiedustelutietojen yhdistäminen (USAn dronet + nykyiset maataistelujoukot. USA ei hyväksy ja näin pommitukset jatkuvat ja USA kerää propagandapisteitä.)
- Kapinallisten tarkka-ampujien elinimoiminen (Jotka ampuvat kaikkia, jotka yrittävät karata alueelta = Ihmiskilpi ohenee jos ne päästetään.)

Homma ei ole aivan yksinkertainen.

Henry

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #32

Lisäisin tähän että aivan ensimmäisenä tulisi lopettaa kapinallisten aseellinen tukeminen. Niin moneen kertaan on todettu että tukemalla "maltillista" oppositiota, (joka jo sinällään on silkaa höpöhöpöttelyä) tuetaan todellisuudessa erilaisia jihadisti terroristeja.

Aleppossa vaikuttavia "kapinallisryhmiä" ovat Jabhat al-Nusra, Ahrar al-Sham, FSA ja Nour el din Zenki. Ainakin.. Ja näistä yksikään ei ole maltillinen. Valitettavasti..

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Pitkästä aikaa taas täällä Usarissa. En voi muuta sanoa kuin että maailma on hullu - ja hulluutta ruokkii se että suuri osa porukasta saa jotain kannustimia siitä hulluudesta.

Minä menen omillani, niin kuin aina.

Jos joku muukin tajuaa että tuo Hirvimäki menee omillaan... mutta hetkinen, hetkinen sehän ajattelee TÄSMÄLLEEN NIIN näistä asioista kuin minä (vaikkapa Ari Pesonen), tai minä (vaikkapa Pasi Majuri) niin silloin Hirvimäki ei enää mene vain omillaan välttämättä ja maailma alkaa muuttua, Suomi ensin.

Edellyttäen tietysti, että ne ihmiset tajuavat mistä maailman muutos lähtee - se lähtee omasta itsestä ja rohkeudesta tehdä asiat erilailla kuin tähän asti on tehty. Myös tekemisen tasolla - ei vain kirjoittamisen.

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2245...

Siihen asti kellojen soittaminen on vain kellojen soittamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset