AriPesonen1

Vihreät ovat nyt ylivoimaisesti eduskunnan epätasa-arvoisin puolue

Suomalaisessa lainsäädännössä tasa-arvolla tarkoitetaan pääasiassa miesten ja naisten välistä tasa-arvoa. Tasa-arvolain (Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta, 8.8.1986/609) tarkoituksena on estää sukupuoleen perustuva syrjintä ja edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Yhdenvertaisuudesta ja syrjinnän ehkäisystä on puolestaan säädetty yhdenvertaisuuslaissa (Yhdenvertaisuuslaki, 1325/2014).

Tasa-arvolain 4 a §:n kirjauksen mukaan julkisen hallinnon ja julkista valtaa käyttävien toimielinten kokoonpanossa tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

Tuo 40 prosentin pyrkimys on otettu miesten ja naisten tasa-arvoa kuvaavaksi lukuarvoksi myös muussa poliittisessa toiminnassa. Jos valittuja kansanedustajia tai kunnanvaltuutettuja ei olisi vähintään 40 prosenttia molemmista sukupuolista, niin ainakin puolueiden asettamia ehdokkaita tulisi olla.

Kansan äänestyskäyttäytymistä ei kuitenkaan voida kiintiöidä. Kansa äänestää niin kuin äänestää.

40 prosentin rajasta on kuitenkin muodostunut jonkinmoinen mantra tasa-arvolle, vaikka lukuarvolla ei ole mitään tekemistä sukupuolen yhdenvertaisuuden kanssa.

No, puolueet ovat noin tasa-arvoasian muotoilleet 40 prosentilla. Tuon luvun mukaan tämäkin kirjoitus on laadittu, vaikka en siihen omia ajatuksiani erityisemmin perusta.

                                                                                            ****

Pekka Haavisto kampanjastartissa: Eduskuntavaalit ovat ilmaston, koulutuksen ja tasa-arvon vaalit” (Vihreät 26.1.2019).

Uskon, että tasa-arvoisemman Suomen rakentamista auttaisi se, jos myös hallituksen kokoonpano muuttuisi heijastamaan pyrkimystä sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Mielestäni seuraavan hallituksen, joka tulee olemaan myös 2020-luvun ensimmäinen hallitus, täytyy koostua puoliksi naisista. Jos Vihreillä on tilaisuus tähän hallituksen osapuolena vaikuttaa, sitoudumme siihen, että oma ministeriryhmämme näin myös muodostetaan.”, totesi puheenjohtaja Pekka Haavisto Vihreiden kampanjastartissa 26.1.2019.

Eduskuntavaalit olivat siis Vihreille naisten ja miesten tasa-arvon vaalit. Että miehet olisivat tasa-arvoisia naisten kanssa.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto oli sunnuntai-iltana kiitospuheessaan innoissaan Vihreiden kasvaneesta naiskansanedustajien määrästä.  ”Nämä olivat myös naisten vaalit.” Haavisto lausui kiitospuheessaan kannattajakuntansa edessä Tavastialla.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari oli aiemmin illalla nimennyt vaalit feminismin ja tasa-arvon vaalivoitoksi.

Vaalit eivät olleet ainakaan Vihreille tasa-arvon vaalivoitto. Kaukana siitä.

Vihreiden tasa-arvo on hyvin naisten tasa-arvoa, mutta huonosti miesten tasa-arvoa. Se Vihreiden tasa-arvosta, jota ei taida oikein enää olla näiden viimeisten eduskuntavaalien jälkeen.

Vihreiltä oli virhe formuloida vaalit tasa-arvon vaalivoitoksi, jos Vihreiden uusista kansanedustajista vain 15 prosenttia on miehiä.

                                                                                            ****

Vihreiden uusi eduskuntaryhmä on ylivoimaisesti eduskunnan epätasa-arvoisin. Kahdenkymmenen kansanedustajan ryhmässä on 17 naiskansanedustajaa ja vain kolme mieskansanedustajaa. 85 prosenttia Vihreiden eduskuntaryhmässä on naisia ja vain 15 prosenttia miehiä. 40 prosentin raja heikommin edustetulle sukupuolelle on Vihreissä nyt täyttä utopiaa.  

Kolmella mieskansanedustajalla tulee olemaan täysi työ edustaa 50 prosentin osuutta Vihreitä eduskunnan valiokunnissa ja muissa vastaavissa julkisen vallan hallinto- ja päätäntäelimissä.

Kansa äänestää niin kuin äänestää, mutta nyt Vihreillä tulee olemaan erityinen työsarka tasa-arvoisuuden saavuttamisessa. Kun Vihreiden eduskuntaryhmässä on nyt vain kolme miestä ja jos Vihreät onnistuisi pääsemään hallitukseen, jossa Vihreiden ministerien määrä olisi yli kuusi, Vihreät joutuisi etsimään seuraavaa miesministeriä eduskuntaryhmän ulkopuolelta.

Tuo edellinen kappale on todella utopiaa. Vihreiden ministerimäärä - jos hallitukseen pääsevät - tulisi olemaan kaukana kuudesta.

Kun katsotaan uuden eduskunnan muita puolueita, niin RKP ja Kristillisdemokraatit ovat kaikkein tasa-arvoisempia eduskuntaryhmän sukupuolijaon perusteella arvioituna. Kristillisdemokraateilla viidestä edustajasta kaksi on miehiä (40 %) ja RKP:llä yhdeksästä edustajasta viisi on miehiä (56 %). Nämä kaksi puoluetta eivät voisi olla tasa-arvoisempia parittoman edustajamäärän perusteella.

Vasemmistoliitolla 56 prosenttia kuudentoista edustajan eduskuntaryhmästä on naisia (9 N, 7 M). Vasemmistoliiton ryhmä oli siis vaaleissa yhden edustajan päässä täydellisestä 50/50-tasa-arvosta.

SDP:llä 40 edustajan ryhmästä miehet ovat vähemmistössä 45 prosentin osuudella, mutta miehet eivät vielä alita 40 prosentin rajaa (22 N, 18 M).

Kokoomuksella 38 edustajan ryhmästä naiset ovat vähemmistössä 39 prosentin osuudella, mutta naisten määrä vielä kutakuinkin 40 prosentin tuntumassa (15 N, 23 M).

Keskustalla ja Perussuomalaisilla on uudessa eduskunnassa hieman päälle 30 prosenttia naisia. Perusuomalaisilla 31 prosenttia (12 N, 27 M) ja keskustalla 32 prosenttia (10 N, 21 M).

                                                                                            ****

Uuden eduskunnan epätasa-arvoisin puolue on siis ylivoimaisesti Vihreät.

Vihreät on epätasa-arvoisuudessa täysin omassa luokassaan, eikä toisella sukupuolella - siis miehillä - ole käytännössä mitään roolia, jos tasa-arvoa mitataan kansanedustajien sukupuolijakautumalla. Vihreiden tasa-arvoero seuraaviin puolueisiin on yli kaksinkertainen.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto: mitä Vihreät aikovat tehdä tasa-arvon toteutumiseksi myös Vihreässä puolueessa? Miten Vihreät aikoo varmistaa miesten tasa-arvon naisiin nähden?

Kansanedustaja Emma Kari totesi vaali-iltana vaalit feminismin vaalivoitoksi. Kari ilmoitti vaalit myös tasa-arvon vaalivoitoksi.

Kysyn Karilta, mikä kumman tasa-arvon vaalivoitto, jos uusista edustajista Vihreissä on vain 15 prosenttia miehiä?

Todella kaukana tasa-arvosta!

Vihreät joutuu tekemään nyt paljon työtä, jos haluavat miesten luottavan puolueeseensa.

Niin, mikäli he ylipäätään haluavat miesten luottavan puolueeseensa. Nyt puolueella on sen keskeisten edustajien suulla ilmaistuna feministipuolueen leima, jota äänestävät vain naiset.

Sitä saa, mitä tilaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Kaksinaismoralismin riemuvoitto Vihreiltä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Vihreät ovat nyt ylivoimaisesti eduskunnan epätasa-arvoisin puolue"

Kuten sanassa sanotaan: Antakaa heille anteeksi sillä he eivät ymmärrä, mitä tekevät.

Paljonko maksaa uusi maapallo?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyvä huomio vaalien tiimoilta! Mikähän vaikutus tällä vihreiden "naisistumisella" on muun kuin työperäisen maahanmuuton mahdollisesti suurentuvaan invaasioon?
***
Miksi muuten naiset ovat yleensä sallivampia muslimien perusteettomaan elintasopakolaisuuteen?
Aivan kuin muslimien alistavalla naisnäkökulmalla ei olisi mitään tekemistä tasa-arvoisuuden kanssa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Vihreät ovat nyt ylivoimaisesti eduskunnan epätasa-arvoisin puolue"
Vanha sanonta, siitä puhe mistä puute, pätee edelleen.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

No mutta mitäpä puolue tuolle asialle voisi tehdä? Äänestäjäthän tuon asian päättivät.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Juuri noin kirjoitin, että äänestäjät päättävät edustajansa, mutta katso kommenttini myös Jorma Nordlinin kommenttiin.

Katsotaan seuraavaksi, miten Vihreät jakaa valiokuntapaikat miesten ja naisten kesken. Saako miehet vähintään 40 prosenttia puolueelle tulevista valiokuntapaikoista.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Politiikalla varmaan voi jonkun verran vaikuttaa, mutta toisaalta ei mikään perinteinen äijäpolitiikka ole ihan vihreiden juttu. Vihreillä oli myös monia ennakkoon vahvoja miesehdokkaita, joten en pidä viimeisintä ehdokasasetteluakaan syynä tuohon.

Tottahan se on, ettei tuo mikään ihannetilanne ole. Eikä tämä ole mikään ainutlaatuinen tilanne vihreissä. Itse olen törmännyt vastaavaan tilanteeseen kunnallispolitiikassa, jossa miehenä "hyödyin" asiasta enemmän, kuin pelkästään äänien perusteella olisi pitänyt. Ehkä joskus tulevaisuudessa näillä sukupuoliasioilla ei ole mitään merkitystä. Tai näin ainakin toivoisi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten tällainen epätasa-arvo ongelma korjattaisiin?

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Puolueen politiikka ratkaisee sen, ketkä sitä äänestävät. Vaaleissa kyse on myös ehdokasasettelusta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Pesonen ei ole koskaan ennen ollut millään tavalla huolissaan tasa-arvosta. Se uskottavuudesta...

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen
Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miksi et koskaan kerro, mitä pitäisi äänestää?

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Jokainen päättää itse omasta äänestämisestään. Muiden äänestämien ei kuulu minulle eikä tällä kirjoituksella ole mitään tekemistä sen suhteen, mitä kukin äänestää.

Korostan Vihreiden tapaan tasa-arvoa. Tai en oikeastaan tasa-arvoa vaan yhdenvertaisuutta. Katsotaan nyt, miten Vihreät politiikassaan toteuttavat tuota tasa-arvoa.

Kirjoituksessa myös totesin, että en perusta poliitikkojen asettamasta 40 prosentin rajatavoitteesta. Poliitikot ovat tuon rajan asettaneet, en minä. Peilasin kirjoituksessa tuota rajaa juuri siksi, kun en pidä sitä oikein järkevänä.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Elän ilmeisesti jonkinlaisessa omassa kuplassani, kun en tunne henkilökohtaisesti yhden ainoata Vihreätä puoluetta kannattavaa miestä. Toisaalta mitä olen sivusta seuraillut esimerkiksi täällä US:n blogeissa kirjoittelevia, vihreitä hännysteleviä miehiä niin en kyllä yhtään ihmettele, mistä tämän "kuplittumiseni" johtuu. Sen verran kaukainen arvomailma heillä omaani verraten on.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Vhreät ovat pitäneet meteliä esim. pörssiyritysten hallituspaikkojen jakautumisesta miesten ja naisten kesken, ja siinä vallitsevasta "epätasa-arvosta". Toivottavasti ymmärtävät, että jatkossa asiasta ei kannattaisi enää kovin paljon elämöidä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Vihreät valtasivat tontin ja imivät hengitysilman Feministiseltä puolueelta. Ei ole enää mitään merkittävää poliittista tilausta. Ei tosin ollut ennen vaalejakaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuollainen akkalauma alkaa sangen nopeasti toistensa sättimisen ja keskinäinen kateus vie parhaat tehot yhteiskunnallisten asioiden hoitamisesta. Ihan hyvä näin.

Epätasa-arvo kuittaa vihreiden vaalivoiton näennäisen hyödyn.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Emma Kari ja Outi Alanko-Kahiluoto osaavat varmasti parhaiten sättimiset ja kaiken muun vastaavan hajottavan toiminnan. Haavistona en laskisi tuota kaksikkoa mihinkään merkittävän asemaan enkä johtoasemaan puolueessa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Maria Ohisalo on niin ylivoimainen noihin verrattuna, ettei kummallakaan varmaan ole mitään asiaa ainakaan puheenjohtajaksi. Toisaalta, olisin itse hyvilläni, jos Emma Kari valittaisiin, koska sitten suuri yleisökin pääsisi näkemään, minkälaisten kiilusilmäisten fanaatikkojen puolue on kyseessä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

No jos rehellisiä ollaan (ja ollaanhan me, ainakin silloin tällöin) niin PS on kiilusilmäisten fanaatikkojen puolue. Eipä ihme että se oli kristillisten kanssa vaaliliitossa täällä Varsinais-Suomessa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

On eräs seikka, johon julkisuus ei - eräästä varsin hyvin tunnetusta syystä - Ole vaivautunut kiinnittämään huomiota, on se, että Tässä viime sunnuntaina valitussa Vihreiden uudessa eduskuntaryhmässä on peräti neljä(4) kansanedustajaa, jotka Vihreät ovat maaliskuussa nimenneet EU-parlamenttivaalien ehdokkaaksi.
He ovat Bella Forsgren, Iris Suomela, Saara Hyrkkö ja Bicca Olin.
Mikä on äänestäjien kuluttajansuoja? kysyttiin tänään radiossa. Ehkä aiheellisesti.
Asiaan saadaan kenties lisävalaisua huomenna?
Mutta jos kuvio olisi toteutunut jonkun muun puolueen kohdalla media olisi tikkana ruotinut asiaa, mutta nyt en ole havainnut.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eiköhän se hyvä syy ole se, että vaaleista on vasta muutama päivä, vaikka yrität varmaankin vihjailla jotain muuta. Nämä neljä ovat kyllä itse kertoneet äänestäjilleen ennen ek-vaaleja, että ovat myös ehdokkaina eurovaaleissa. Ja hehän tulivat silti valituiksi, eli missä se äänestäjän kuluttajansuojaongelma on? Vihreät ovat valinnoista tiedottaneet 9.3. https://www.vihreat.fi/artikkeli/2019/03/vihreat-j...

Mitenkäs on muiden puolueiden vastaavan avoimuuden laita? Kokoomuksen listalla näkyy olevan vasta nykyisiä meppejä ja jotain kolmosdivarin nobodyja. Eli eiköhän voi olettaa, että äskettäin ehdolla olleita ja valittuja ja pudonneita tupsahtaa eurovaaliin tyrkylle.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Kysymys oli mediasta ja median katseesta.
Tarkistin asiantilan ehdokastilanteen suhteen juuri tuolta, kotisivuilta. Ne eivät Ole media. Media on media, vaikka tietyt läheiset kytkennät.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#17:
"Mutta jos kuvio olisi toteutunut jonkun muun puolueen kohdalla media olisi tikkana ruotinut asiaa",

Itse asiassa noin on tapahtunut ja media on ruotinut asiaa sen muun puolueen kohdalla. Ja se muu puoluehan on tietysti Vasemmistoliitto.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Vihreiden uusi eduskuntaryhmä on ylivoimaisesti eduskunnan epätasa-arvoisin"

Liike Nyt 100% miehiä!

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Saatavissa oleva otos on niin pieni, ettei se ole tilastollisesti merkitsevä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Otsikkoon viitaten: Noin ei saa sanoa, siitä tulee paha mieli vihreille.

Muutoin asiaa voisi tutkia siltä kannalta, että olisiko vihreiden vaaliohjelma suunnattu jotenkin feministejä vastaan, jolloin naisenemmistö olisikin ollut "luonnollinen" seuraus valitusta ohjelmasta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eduskunnan suhteen voidaan sanoa ainakin, että on päästy vihdoin tasa-arvoiseen tilanteeseen. 93 naista on eduskunnassa. Joten tämä täyttänee tämän 60/40 vaatimuksen. Tosin ylellä sanottiin, että tasa-arvoon eduskunnassa on vielä matkaa. Tarkoittaneeko sitten, että tasa-arvo toteutuu vasta, kun naisten ja miesten osuus on 50/50.

Ilman vihreiden uhrausta ei näin hyvään tulokseen olisi päästy. Jos vihreä olisvat päätyneet tasa-arvoiseen 50/50, niin naisten osuus olisi 86 kipaletta.
Tosin uskon, että tästä eduskuntaryhmästä ja tulevasta paikkajaosta on haittaa vihreille itselleen. Turkulaisten vihreiden vaaliteltan edessä seisoskeli hiukan hämillään oloisena tännekin kirjoitellut vihreä feministi- ja vegaanimies. Kai tajusi itsekin oleensa vain täytteenä listoilla. Se lienee vihreillä miesten rooli tulevaisuudessa. Eli ketä sellainen puolue kiinnostaa, niin sitten se ongelma kasvaa rekrytoinnin puolella. Kyllä niitä muutamia varmaan löytyy.

Vihreät ovat enemmän vaaliorganisaatio, kuin mikään perinteinen puolue. Tosin vanhatkin puolueet ovat laihtuneet sen verran, että ei niistäkään enää taida muiksi olla.

Vihreät pystyisivät vaikuttamaan politiikallaan eli sillä mistä asioista puhutaan ja ehdokasvalinnoillaan. Demareissahan yhdeksänkymmentäluvulla oli hankalaa saada ehdokkaiksi naisia. Ainakin kunnallispolitiikassa. Lisäksi heitä oli hankala saada lautakuntiin ja hallituksiin. Muutamat innokkaat kiintiönaiset saivat paikkoja yllin kyllin. Näyttää kääntyvän kääntyvän sitten päälaelleen tämä. Näin se maailma menee. Muutuuko paremmaksi? Tuskin.

Sukupuolellahan ei tasa-arvoisessa pitänyt olla väliä, mutta näyttää sillä melkoinen merkitys olevan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olin varma, että tästäkin asiasta joku saa itselleen näppylöitä.

On se surkeaa, onneksi noilla vihreillä on munaa äänestää naisia.

Tästä blogista puuttuu enää rynnäkkökiväri ja nato.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, sinäkö jaat heille munaa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Voithan sinäkin näin pääsiäisen kunniaksi. Trullit tosin taisivat olla liikkeellä jo palmusunnuntaina.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllähän Vihreillä on kaksi pahaa tasa-arvo-ongelmaa. Ensimmäinen on feminismi termin käyttö kuvaamassa tasa-arvoa. Joo. Tiedän, että feministit ovat viimeiset viisitoista vuotta yrittäneet väittää noita synonyymeiksi, muttei siihen miehet usko. Eikä siksi äänestä vihreitä.

Toinen on se, ettei vieläkään uskota, ettei nykysuomessa enää tarvita sukupuolikiintiöitä. Pimppi ei pätevöitä yhtään sen enempää kuin pallitkaan. Kiinnostus ja hankittu osaaminen pätevöittävät, jos on muuten tarpeeksi fiksu.

En ole pätkääkään huolissani eduskunnan sukupuolijakaumasta. Olen syvästi huolissani miesten äänestyskäyttäytymisestä. Nuoret naiset ovat koulutetumpia ja tiedostavampia kuin miehet. Joko tämä miesten jättäytyminen pudokkaiksi alkaa tilastollisesti näkyä myös siinä, että mennään äänestämään tiedepuolueen sijaan junttipuolueita. Sääli miehiä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Börjekin voisi katsoa eilisen a-studion. Tutkija käytti siinä sanaa perusporvari, joka jakaa perussuomalaisen näkemyksen taloudesta (tällöin siihen kiinteästi liityy maahanmuuttopolitiikka, ilmastopolitiikka), kertoi perussuomalaisten korkeasta kannatuksesta Helsingin ökyalueilla (Ullanlinna etc) joten 'junttipuolue' oli eilisen perusteella ehkä keskusta.

Vihreiden naisten korkea koulutus ja tiedostaminen antavat ainakin kuvan melko merkillisestä idealismista joka henkilöityy Emma Kariin joka ei onnistu sitten millään pysymään reaalipolitiikassa vaan julistaa koko ajan jotain mikä toki kaunista, tavoiteltavaa, mutta suorastaan mahdotonta saavuttaa ainakaan haluamassaan aikajanassa jos jalat pysyisivät maassa, pää ei olisi pilvissä, koittaisi edes käsitellä oikean maailman asioita.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Ruotsin kokoomus (Moderaterna) oli vaalien jälkeen ja on edelleen valmis tekemään hallitusyhteistyötä Ruotsidemokraattien kanssa. Maltillinen kokoomus olisi ollut valmis samaan hallitukseen Ruotsidemokraattien kanssa.

Suomessa jos Kokoomus menee mukaan SDP:n johtamaan vihervasemmistohallitukseen ja uudelle hallitukselle syntyy vihervasemmistolainen yleisleima, niin voi sitä kannatuksen vuotoa Kokoomuksesta Perussuomalaisiin!

Perussuomalaiset olisi varmaankin pian 25 prosentin kannatuslukemissa.

Korkeasti koulutettuna tohtorismiehenä Halla-aho on kyennyt luomaan muutamalla kannanotolla itselleen porvari-imagon, josta voi olla seurauksena kannatuksen valuminen Kokoomuksesta Perussuomalaisiin, jos toinen on hallituksessa ja toinen ei.

Samaa ongelmaa siis kuin Ruotsissa. Moderaterna on valunut Ruotsidemokraatteihin.

SDP:llä on vastaavasti ongelmana kannatuksen valuminen Vasemmistoliittoon, jos toinen on hallituksessa ja toinen ei.

Katsotaan nyt, mikä tulee olemaan Kokoomuksen ja SDP:n perälautapolitiikka.

Kokoomuksen väärä suhtautuminen Perussuomalaisiin on ollut Orpolta strateginen virhe.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Junttihan ei kerro mitään varallisuudesta vaan henkisestä asenteesta. Moni maalaisjunttikin on perinyt miljoonien maatilat. Samma på staden.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vihreät eduskuntaryhmänä nyt ovat mitä ovat, mutta parlamentin koostumus on jo hyvin lähellä fifty-fifty -asetelmaa. Niin sitä pitää! Minäkin äänestin naista, vaikka juuri hän ei eduskuntaan päässytkään.

PS. Vihreään ryhmään kuuluu Pirkka-Pekka Petelius, joka on esiintynyt ties kuinka monena miehenä James Potkukelkasta (tv-sketsejä 1990-luvulla) kapteeni Kaarnaan (Tuntematon sotilas v. 2017).

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Somesta löytyy jo kaikenlaista Potkukelkka & De Grönä kuvamatskua. Huomionarvoisempaa on, että nunnunkka, nunnukkaa ei löydy ja jota Kokkokaan ei maininnut. Miksiköhän ...

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

ME, # 35:
Hesarissa kaiveltiin tänään Halla-ahon vuosikymmen sitten kirjoittamiaan somepostauksia.
Olkoonkin, että H-aho kirjoitteli mauttomastikin - ja saa nyt maksaa niistä kertyneet laskut - niin tasapuolisuuden nimissä.....

Eikös vihreiden Petelius pilkannut pahimman mukaan saamelaisia, josta aidot saamet suivaantuivat.
Tasapuolisuutta, tasapuolisuutta, vai onko toisen pilkka parempaa kuin toisen.

(ehkä laitan varmuudeksi ((((

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #42

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2396837550...

Niin koitin korostaa sitä, että sen lisäksi että PPP kauheat synnit unohdetaan ei kukaan ole kai uskaltanut sille edes vitsailla kun kiihotustuomio napsahtaisi sekunnissa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #42

Voiko joku oikeasti olla niin urokefaalisen tyhmä, että ei ymmärrä poliitikon esittämän raiskausfantasian ja typerän sketsin eroa? Näköjään haittakansallinen halla-aholainen fanipoika voi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #47

Sketsihahmon synty tietysti kertoo esim. PPP syvästä vähemmistövihasta ties mistä joukkomurhasta unelmoi. Miten muuten nyt suvaitseva ihminen voisi noin kuvottavan hahmon luoda? (oikeasti useasti miettii ovatko nämä puheenvuoron ääri ääri vihervassaria tästä maailmasta, Soroksen trolleja, eihän nämä voi olla oikeasti olemassa, eihän ... )

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #50

Näköjään voi. Siinäpä yksi todistaja taas.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Puhumattakaan Malmin mustalaisista.

Peteliuksen raju rasistinen huumoriin verhottu ihmisoikeuksia loukkaava menneisyys on täydellisesti vaiettu aihe Vihreiden keskuudessa samoin kuin esimerkiksi siinä mediassa mitä HS ja YLE edustavat.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Jokaisen ihmisen, puolueen ja eduskunnan on tahollaan huolehdittava miesten ja naisten tasa-arvosta.

Vihreät ei voi tuosta tasa-arvovaateesta irtautua eduskunnan selän taakse, vaan puolueen on omalta osaltaan huolehdittava tasa-arvosta kuten myös muiden puolueiden.

Vihreiden ensimmäinen mittari on valiokuntapaikkojen jakaminen. Jos vihreillä on kaksi ministeriä (Haavisto ja Ohisalo?), kahden mieskansanedustajan pitäisi hoitaa 40 prosenttia tasa-arvon nimissä puolueen valiokuntapaikoista ja muista vastaavista tehtävistä.

Katsotaan nyt, mikä on Vihreiden tasa-arvosuunnitelma ja miten sitä toteutetaan. Tasa-arvosuunnitelmahan pitää olla myös jokaisella työpaikalla, kun tietty työntekijöiden määrä ylittyy.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minusta on kiva että 17 viisasta vihreää naista meni läpi. Ja sekin on kiva että vihreistä pääsi eduskuntaan myös kolme kovaa miestä. Vielä parempi olisi tietysti ollut että vihreitä miehiäkin olisi mennyt läpi 17, mutta ensi kerralla sitten.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vihreissä naiset ovat viisaita ja miehet kovia ?

Mielenkiintoinen analyysi ellei sitten mukana ole jotain vihreää seksihuumoria.

P.S. Raamatussa puhutaan viisaista neitsyeistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Se tuli ihan alkusoinnun mukaan. Kalevalassa käytetään alkusointua. Raamatussa puhutaan mistä puhutaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #48

Koraanissa puolestaan paratiisissa odottavat neitsyet ovat merkittävä islamiin liittyvä ja erityisesti meidän aikanamme Euroopassa esiin noussut puheenaihe.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Enpä ole huomannut että Euroopassa neitsyet erityisemmin imponoisivat ketään. Saudi-Arabiassa taitaa olla toisin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #51

Allahu akbar !

Sitä ei henkilökohtaisella tasolla ilmeisesti aina ehdikään huomata, jos on päätynyt pääsylipuksi paratiisin neitsyeiden luo.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #55

Minä huomasin että sinä laitat aina välilyönnin huutomerkin eteen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vihreät ja muut punaviherpellervot ovat lisäksi suvaitsemattomia, rasistisia ja syrjiviä. He syyllistyvät täsmälleen samaan paskanheittoon kuin äärivastapuolensa.

Punaviherpellervoilla on hämmästyttävä kyky pitää itseään hyvinä ihmisinä, ja kun vastaan astelee erimieltä oleva, punaviherpellervon pitää päästä rikkomaan lakeja syystä että hän on hyvä ihminen tai lakeja pitää voida rikkoa, panettelemaan vastapuolta tämän henkilökohtaisen tai poliittisen mielipiteen tai vakaumuksen perusteella ja lopuksi vielä pitää saada solvata miessukupuolta vailla vastuuta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hämmentävää, sillä läheskään yhtä törkeää tekstiä mitä Majuri tuossa kirjoittelee en ole virheiltä bongannut kertaakaan ketään vastaan viimeisen kymmenen vuoden ajalta jonka aikana olen ollut toiminnassa mukana. Ehkä Majurin pitäisi ensin katsoa vähän peiliin ennen kun hän seuraavan kerran purkautuu kaunoistaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Et siis ole tutustunut esim Esa Mäkisen ja Börje Uimosen keskustelu tyyliin. Mäkisen puheet ovat oire jostain henkisestä sairaudesta. Börjeltä löytää harvoin kommentin, jossa ei herjata muita ihmisiä. Sitten vielä tukku muita.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Mihinkäs tuo Majurin kirjoitus katosi?

Edit. Nyt näköjään palannut takaisin. Omituista.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Punaviherpellervot elävät omassa kuplassaan ja ovat yhtä syyllisiä nimittelyyn kuin vastapuolensa. Oli varmasti törkeä toteamus.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Jos vihreät ovat tässä asiassa syylistyneet kaksinaismoralismiin, niin kyllä ainakin tässä blogissa tulivat heidän vastustajansa aikalailla perässä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kyllähän tässä tiettyä ristiriitaa on.

Vuosia nimenomaan vihreät ovat kritisoineet persuja heidän miesvaltaisuudesta.
Kritisoineet yhtiöiden hallituksia miesvaltaisuudesta...kovimmat väläytelleet jopa kiintiöitä naisille.

Nyt kun vihreillä on täysin ylivoimainen naisenemmistö kansanedustajina, sitä pidetään hienona osoituksena siitä, kuinka tasa-arvo toteutuu ja kuinka hienoa on kun on saatu paljon hienoja naisia edustajiksi.
Joillekin toimii perusteluna jopa se, että hyvä että on puntit kääntynyt näinpäin, koska ennen oli toisin.

Miten tämä "ylivalta" nyt onkin näinpäin tasa-arvoa?

Tätä puolustellaan sillä että "äänestäjät päättivät näin".
Miksi sama perustelu ei kelvannut kun persujen kohdalla he päättivät toisinpäin?

Se että on juostu vuosikaudet pää edellä seinään, niin tyhmin ratkaisu on heittää 180° ja uusi vauhti kohti takaseinää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aihetta on sangen tyhjentävästi käsitellyt Spede Pasanen monissa tv-sketseissään ja ohjaamassaan viihteellisessä elokuvassa ” Naisen logiikka” vuodelta 1999.

Jatko-osat tullaan ilmeisesti näkemään Vihreiden naiskansanedustajien esittämänä suoraan eduskunnasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Vihreät on Suomen epätasa-arvoisin puolue". Hellanlettas kuinka söpöä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset