AriPesonen1

Jussi Halla-aho - miksi puolueesi kannattaa Venäjä-pakotteista luopumista?

Niiden [Yhdysvaltain asettamien Venäjä-pakotteiden] motiivi on väärä. Sisäpolitiikalla yritetään tehdä ulkopolitiikkaa. On naiivia ajatella, että vain Venäjä olisi yrittänyt vaikuttaa toisen maan vaaleihin.” (Laura Huhtasaari (PS), IL 17.8.2017).

Helsingin Hietalahden telakka on nykyisin venäläisomistuksessa. Arctech Helsinki Shipyardin omistajista venäläinen United Shipbuilding Corporation on Yhdysvaltain pakotelistalla. Jos olet pakotelistalla, et ole mukana kilpailussa. Toivottavasti Trump purkaa Yhdysvaltojen Venäjä-pakotteet. Suomi on saanut tästä taloussodasta pahasti takkiin.” (Laura Huhtasaari (PS), US-blogi 26.1.2017).

Jos kasvua haetaan, sitä saa Venäjältä. Pakotteet ovat huonoja meille. Venäjä teki väärin, mutta niitten alueitten [Itä-Ukrainan] kansalaisten oma näkemys pitäisi ottaa huomioon. He kuuluisivat mieluummin Venäjään kuin Ukrainaan.” (Juho Eerola (PS), Verkkouutiset 31.3.2018).

En usko Venäjän olevan Salisburyn hermomyrkkyiskun takana. Jos Venäjän syyllisyys pystytään puolueettomasti ja luotettavasti toteamaan, kannatan esitetyn kaltaisia sanktioita.” (Tom Packalén (PS), US-blogi 28.3.2018).

Suomen ulkopoliittiselta johdolta vaaditaan rohkeutta vaatia faktoja pöytään. Ennen niiden näkemistä ja arviointia emme voi lähteä [Venäjä-]pakotteisiin. Pakotteet haittaisivat merkittävästi jo nyt huonossa kunnossa olevaa taloutta. Lisäksi ne kärjistäisivät kriisiä, johon pitäisi etsiä liennytystä.” (Tom Packalén (PS), US-blogi 25.7.2018).

Oheiset perussuomalaiskansanedustajien kannanotot varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren johdolla kertovat hyvin puolueen Venäjä-linjaa.

Perussuomalaiset  on Venäjä-myönteinen puolue ja haluaisi purkaa niin EU:n kuin myös Yhdysvaltain asettamat Venäjä-pakotteet.

Mistä moinen Venäjä-linja oikein kumpuaa perussuomalaisten keskuudessa? Mitkä ovat oikein puolueen yhteydet Venäjälle, kun Venäjän etuja noin kiivaasti ajetaan?

Mistä Perussuomalaisten yltiöpäisessä Venäjä-myönteisyydessä on kysymys?

                                                                                            ****

Euroopan keskenään liittoutuneet oikeistopopulistiset puolet kokoontuivat eilen Italian Milanossa Pohjoisen liitto Lega-puolueen johdolla. Tuota italialaista oikeistopopulistista Lega-puoluetta johtaa Italian sisäministeri Matteo Salvini.

Milanoon kerääntyneet puolueet ovat sekavaa kaartia ja edellisessä blogikirjoituksessa nimesin nuo puolueet sekasikiöliikkeeksi (US-blogi 18.5.2019).

Sekasikiöstä on todellakin kysymys.

Yksi yhteinen asia tätä sekavaa oikeistopopulistista sekasikiöliikettä kuitenkin näyttää yhdistävän: Venäjä-mielisyys ja Venäjä-pakotteiden kumoaminen. Juuri siis se, mitä Venäjä eniten EU:lta ja Yhdysvalloilta haluaa.

Kansallismielisyyden kanssa tällä sekasikiöliikkeellä ei mitään tekemistä. Tuon liikkeen piirissä kansallismielisyydellä pyritään vaan höynäyttämään tyhmempiä äänestäjiä mukaan liikkeeseen ja nyt ääniuurnille seuraavissa eurovaaleissa.

Pari esimerkkiä niistä puolueiden johtohenkilöiden Venäjä-kannanotoista, jotka Milanossa kaveerasivat keskenään.

Marine Le Pen sur CNN: les sanctions anti-russes sont ‘complètement stupides.’” (RT France 2.2.2017).

Konekäännöksenä suomennettuna:

Marine Le Pen CNN:llä: Venäjän vastaiset pakotteet ovat ’täysin typeriä.'"

Huomatkaa, että RT-uussivusto Kremlin propagandaa levittävä valtiollinen tv-uutiskanava ja RT France on sen ranskalaisversio. Venäjä todellakin taitaa nämä kuviot. Hyvät yhteydet Venäjälle omaava Marine Le Pen on ranskalaisen oikeistopopulistisen Ranskan Kansallisen liittouman puheenjohtaja.

Salvini a Mosca: ‘Qua mi sento a casa, in alcuni paesi dell'Ue no’" (RaiNews 17.10.2018).

Konekäännöksenä suomennettuna:

Salvini Moskovassa: ’Täällä tunnen oloni kotoisaksi, joissakin EU-maissa en’”.

Tuolla Moskovan vierailullaan Italian sisäministeri ja oikeistopopulistisen Matteo Salvini kyseenalaisti Venäjä-pakotteet ankarin sanakääntein (Il Sole 24 Ore 17.10.2018). Tuo kirjoitus on hyvä käydä lukemassa myös konekäännöksenä saadakseen kuvaa Salvinin Venäjä-käsityksistä.

Vastaavia Venäjä-myönteisiä ja Venäjä-pakotteista eroon pyrkiviä kannanottoja löytyy lähes kaikilta niiltä Euroopan johtavilta oikeistopopulisteilta, jotka eilen kokoontuivat Milanoon. Vastaavia komennettuja löytyy myös Itävallan varaliittokansleri ja Itävallan Vapauspuolueen puheenjohtaja Heinz-Christian Strachelta, joka perui video- ja korruptiokohun vuoksi matkansa Milanoon.

Strache fordert Ende von Russland-Sanktionen“ (Die Presse 2.6.2018).

Vapaasti suomennettuna:

Strache vaatii Venäjä-pakotteiden lopettamista“.

Milano-ryhmän oikeistopopulistien Venäjä-suhteiden näkemykset ovat siis hyvin meillä tiedossa. Niitä ei tarvitse lähtökohdiltaan edes läntisten tiedustelupalvelujen enää selvittää. Näkemyksiä ja suhteita voi verrata kylmän sodan aikaudella Neuvostoliiton ja läntisten kommunistipuolueiden suhteisiin.

Venäjällä on siis varsin hyvin pullat uunissa Euroopan oikeistopopulistien kanssa, kun kyse on Venäjä-pakotteiden purkamisesta. EU:lle Venäjä-pakotteet ovat olleet vaikeita päätöksiä. Venäjä tietää, ettei se tarvitse paljon estääkseen EU:ssa uudet Venäjä-pakotepäätökset. Venäjä on satsannut toistaiseksi oikeistopopulisteihin, ja se saattaa hyvinkin olla Venäjälle hyvä satsaus.

                                                                                            ****

Se, miksi Putinin kimpussa pörrätään nyt näin paljon retoriikan tasolla, johtunee siitä, että Putinilla on tietty välinearvo Länsi-Euroopan maiden sisäpolitiikassa: kansallismielisten puolueiden kannatus on kasvanut monissa Euroopan maissa. Ihmiset suhtautuvat kriittisesti maahanmuuttoon, ja kun asiaperustein ei voida käydä näiden puolueiden kimppuun, niin sitten syytetään niitä Putinin viidenneksi kolonnaksi keinotekoisin perustein.” (Jussi Halla-aho (PS), Suomen Uutiset 5.4.2018).

Halla-ahon mukaan siis muut olisivat käyneet oikeistopopulististen puolueiden kimppuun ilman riittävää näyttöä oikeistopopulistien vahingollisesta Venäjä-myönteisyydestä.

Jussi, nyt näyttöä taitaa olla jo liikaakin siitä, että muut ovat olleet oikeassa. Venäjään ei olla nimetty oikeistopopulistien viidenneksi kolonnaksi perusteetta. Niin, ja tuon nimeämisen teit vain sinä itse, ei kukaan muu.

On selvää, että Euroopan oikeistopopulistiset liikkeet ovat valmiita tekemään tiivistä yhteistyötä ja jopa liittoutumaan vaikkapa itse pääpirun kanssa, jos se vain edistää heidän päämääriään ja asemaansa. Yhteistyöhön ja jopa liittoon ollaan valmiita etenkin Venäjän ja presidentti Putinin kanssa.

Oikeistopopulistiset puolueet eivät suinkaan ymmärrä - tai eivät lisäkannatuskiimassa halua ymmärtää  - Venäjän kyvykkyyttä saada puolue ja puolueen edustajia hallintaansa. Tuossa kiimassa Venäjän vaikutusmahdollisuudet aliarvioidaan.

Kehottaisin Perussuomalaisia ja sen puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa sekä myös muita Milano-liiton oikeistopopulistisia puolueita kertaamaan historiaa, miten Neuvostoliitto kykeni kylmän sodan aikaan saamaan riittävään tai jopa täydelliseen hallintaansa Länsi-Euroopan kommunistipuolueita ja myös muita puolueita.

Suomessa me tiedetään varsin hyvin, miten Neuvostoliitto noihin puoluekaappauksiin kykeni ja miten se käytti hyväkseen puolueiden luontaista vallanhalua. Venäjällä on taito, joka pikkusormesta lähtien kykenee viemään koko käden ja kehon, jos on tarvetta.

Venäjä kykenee siis käyttämään hyväkseen puolueiden vallanhalua, joka näyttää nyt sokaistaneen Euroopan Milano-liiton oikeistopopulistisia puolueita. Itävallassa Itävallan vapauspuolue FPÖ:n puoluejohtaja, varaliittokansleri Heinz-Christian Strache on kouluesimerkki vallanhalun sokaisemasta oikeistopopulistista.

Millään ei näytä olevan mitään rajaa, kun puhutaan vallanhalusta.

                                                                                            ****

Jussi Halla-aho ja Perussuomalaiset tekivät virheen, kun läksivät eurovaalikiimassaan Matteo Salvinin kelkkaan.

Jussi Halla-aho ja Perussuomalaiset eivät ymmärrä, miksi pohjimmiltaan Matteo Salvinin haluaa oikeistopopulistit yhteen. Salviani istuu siis ministerinä hallituksessa, ei oppositiossa. Salvinin toimissa ei ole kyse kansallisuusmielisyydestä aatteena sinänsä, vaan halukkuus saada itselleen, puolueelleen ja edustamalleen hallitukselle lisää painoarvoa EU:ssa niin, että rapakuntoisen Italian asema EU:ssa helpottuisi.

No, nyt nämä tollot läksivät Salvinin kelkkaan. Salvini on se Venäjä-asioiden eteenpäin viejä numero 1 oikeistopopulistisessa liikkeessä.

Ruotsidemokraatit toimivat oikein jättämällä Salvinin ja Milano-ryhmän väliin. Ruotsidemokraatit tajusivat, että kyse on nimenomaan Venäjästä, johon on pidettävä riittävä etäisyys. Halla-ahon Perussuomalaiset eivät tätä tajunneet.  

Ruotsissa tiedettiin ja älyttiin, mihin Milanoon kokoontuneiden Venäjä-kiima voi lopulta johtaa. Jussi Halla-aholla ja etenkinkin Laura Huhtasaarella ei tuota älyä ollut. Saimme nopeasti Itävallasta esimerkin, mihin kiiluvasilmäisten Venäjä-kiima voi pahimmillaan johtaa.

Kylmän sodan aikaan Neuvostoliittoon yhteyksissä olleet kommunistipuolueet - joita nyt vastaavat Milano-ryhmän oikeistopopulistipuolueet - olivat Länsi-Euroopan tiedustelupalvelujen sekä CIA:n tiukassa valvonnassa. Kyse oli kansallisesta turvallisuudesta. Suomessakin Supo seurasi tarkkaan kommunistien toimintaa Kekkosen silmien alla.

Itävallan tapahtumien jälkeen nyt läntisten tiedustelupalvelujen on syytä miettiä ja harkita tarkkaan, milloin Milano-ryhmän oikeistopopulistiset puolueet, joihin siis Perussuomalaisten ohella Itävallan FPÖ:kin kuuluu, muodostavat mahdollista kansallisen turvallisuuden uhkaa.

Heinz-Christian Strachen toimet Venäjän kanssa toteutuessaan olisivat olleet kansallisen turvallisuuden kysymys Itävallalle. Siitä ei ole kahta sanaa.

                                                                                            ****

Perussuomaliset eivät ole kansallismielinen puolue eivät he tiedä oikeasta kansallismielisyydestä yhtään mitään. Käsite on heille vain tapa höynäyttää tyhmempiä äänestäjä.

Paikallisen, alueellisen ja kansallisen identiteetin käsitettä huomioiden kansallismielisyys niin kuin se yleensä käsitetään, käsittelee edesmennyt toimittaja Erkki Toivanen hyvin luennossaan otsikolla ”Eurooppalaisuuden olemukseen kuuluvat kansalliset identiteetit”. Toivanen käsittelee hyvin myös tervettä eurooppalaista patriotismia. Tuo luento löytyy täältä (Erikoistoimittaja Erkki Toivanen: Terveet juuret aidon kansainvälistymisen edellytyksenä, 16.10.2007), kesto 33 minuuttia 16 sekuntia. Luento on päivämäärällä 16.10.2007.

Toivanen kyseli jo tuolloin, milloin Ukraina hajoaa kahteen osaan ja milloin.

Toivanen kuvaa hyvin, miten kansallismielisyys kansalliset identiteetit toteutetaan yhteisenä hyvänä.

Ei siis niin, kuten oikeistopopulistit ovat tehneet raiskatessaan kansallisuusmielisyys-käsitteen. Kansallisuusmielisyys on oikeistopopulisteilla vain väline saada tyhmimmät äänestäjät kannattamaan heitä.

Erkki Toivanen oli meitä muita melkein vuosikymmenen edellä kuten myös Venäjääkin arvioidessa vuonna 2007 Ukrainaa. Lopputulosta emme tosin tiedä, mutta Venäjä yritti jo kertaalleen.

Toivanen toteaa hyvin, ettei Euroopassa mikään keinotekoinen ole kestänet kauan.

Keinotekoisena ei kestänyt Neuvostoliittokaan. EU:ssa tuo varmaan on jo opittu kantapään kautta, mutta esimerkiksi Espanjan Katalonia olisi hyvä miettiä Toivasen ajatusten pohjalta vielä kertaalleen samoin kuin Iso-Britannia ja Irlannin saari.

Kansallismielisyyden pitää siis perustua todelliselle pohjalle eikä oikeistopopulistien höpö-höpö-pohjalle, jossa kansallismielisyys on vain heille väline vallan hankkimiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (112 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo kysymys on hyvä todellakin esitää Halla-aholle, joka vielä vuosi sitten haastattelussa ilmoitti kannattavansa NATO-jäsenyyttä. Mutta kummasti viime vaalien alla ilmoittautui vastustajien ryhmään. Tällainen takinkääntö ei niinkään kielinne hänen ajattelutapansa muutoksesta, vaan siitä, että puolue on ollut jo jonkin aikaa lipumassa kohti yleiseurooppalaista Venäjän tukemää ryhmittymää ja Halla-aho ei katsonut voivansa siinä ajopuuvirrassa toimia jarrumiehenä. Lisäksi hän tiesi oman puolueensa riveissä olevan vahva fraktio venäjämielisiä. Politiikka on aina politiikkaa, vaikka esiintyisi kuinka älykkönä ja viisana tohtorismiehenä.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Mielenkiintoista seurata, tekikö Perussuomalaiset vai Ruotsidemokraatit paremman ratkaisun.

Perussuomalaisten höyrypää on Laura Huhtasaari, joka ei taida tiedää mistään mitään eikä varsinkaan suurempia kuvioita.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kotro ja Packalen ovat samaa tasoa Huhtasaaren kanssa.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Liittoutumisvalmius lienee liioittelua. Peruste populistipuolueiden Venäjä -pakotteiden vastaisuudelle (ei kannata puhua Venäjä -myönteisyydestä minusta) lienee psykologinen. "Valtapuolueet" (ne, joiden mielipide on sama kuin lehdistön kanta) tarjoavat vapaan kortin populisteille. Pakotteiden poisto on askel globalisaation suuntaan, kun taas pakotteiden lisääminen (sekä useammille rajoille, kuten Kiinaan, ja syventäminen) ovat militaristisia askelia globalisaation tieltä pois.

Ilmeisesti populistipuolueet eivät ole vielä valmiita taistelemaan itse Suurta Saatanaa (globalisaatio) vastaan. He laskevat aivan oikein, ettei äänestäjien tietotaso siihen riitä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Pikkasen näistä menee maku, kun blogisti ylentää itsensä (ja kaltaisensa) joksikin merkilliseksi älymystön edustajaksi vs. me tyhmemmät äänestäjät, jotka näemme vaikkapa EUssa jotain vikoja ja äänestämme sen puolesta.

Myös tuosta todella typerästä "kiima"-sanan käytöstä voisi luopua. Tässä blogissa se taisi tulla viiteen kertaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olethan sinäkin älymystöä kun huomaat kiimasanan tyhmyyden. On vain koketeerausta esittää olevansa älymystön ulkopuolinen. Älymystö ei enää erotu millään muulla kuin ilmaisukyvyllä ja havaintokyvyllä. Niitähän sinulta ei puutu.
Koketeeraus taas on yksi bannonin lanseeraama tekniikka. Mutta väsyttävä kai.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"Olethan sinäkin älymystöä kun huomaat kiimasanan tyhmyyden."

Kiitoksia nyt tuosta kunniasta? Itse kuitenkin sitä mieltä että ko sana on todella typerä ja jossain kohtaa sitä paukutettiin joka paikkaan. Vaalikiima oli ainakin jokaisella puolueella jne. Minusta se viittaa johonkin eläimellisiin vietteihin, eikä niillä pitäisi olla mitään tekemistä näiden politiikkajutskien kanssa. Toki joku ottaa nää aika tosissaan, itse koitan hieman rennommin.

Toi koketeeraus termi taas olikin pakko katsoa netistä. Minulla on paljonkin vajavaisuuksia näissä termeissä..kuten esim. tuo useasti viljelemäsi bannon, mutta tässähän näitä oppii.

PS toki koitan ottaa rennommin, mutta useasti pistää otsasuonen pullistumaan kun ihmisiä arvostellaan/arvotetaan sen mukaan mitä äänestänyt tahi äänestää. Jos siis äänestät PS-puoluetta, olet automaattisesti tyhmä, rasisti. Jos "uskallat" sanoa jotain mitä hyvää Trump saanut aikaan, niin sama jne.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen Vastaus kommenttiin #26

Laitoin tuon kiima-sanan, koska se synnyttää negatiivisia tunteita. Niin minussakin synnyttää. Pohjimmainen tarkoitus oli, että tuon sanan käyttö vähenisi jatkossa myös niitä ihmisiä kohtaan, jotka jostain syystä kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä.

Toki sanan käyttö on jo vähentynyt vuoden 2015-16 jälkeen, muttei suinkaan vielä poistunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

Minusta persuja äänestävä on pahansuopainen. Se ei ole tyhmyyttä vaan hyvään pyrkimisen puutetta ja mahdollisesti kyvyn puutetta hyvään pyrkimiseen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #34

S.L:"Minusta persuja äänestävä on pahansuopainen."

Nyt kun tämä blogi tuskin tästä etenee sen kummemmin, tahi meidän zättäyksellä isompaa väliä, niin kysyisin itseltäsi siis ihan tosissani, mitä tarkoitat pahansuopaisuudella. Pliis, älä laita niitä bannonilaisia turkkiloita tähän, vaan ihan silleen miten itse pystyn sen ymmärtämään, näin kesken jääneeltä keskikoulupohjalta.

S.L:"..vaan hyvään pyrkimisen puutetta.."

Et voisi, ainakaan omalla kohdallani, olla vääremmässä. Itse haluaisin aika paljon hyvää ja mielellään koko pallolle. Omassa ja lähipiirini elossa on niin paljon parannettavaa, että itselläni ei ainakaan riitä intressejä alkaa toivoa jonkun kansanosan, kansalaisen polkemista. Se näkemys miten siihen maailmanrauhaan ja tilanteeseen missä kaikille "sataa mannaa taivaasta" päästään luultavasti eroaa, jos sitä kysytään Siniltä, tahi Kalervolta. Edelleen uskallan uskoa, että jos tapaisimme nenäkkäin ja keskustelisimme tunnin pari asioista, huomaisit kenties että olen kohtuullisen harmiton ja edelleen uskoisin että olisimme monistakin asioista kokolailla samaa mieltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #41

No minulle on esim suomalainen kirjastolaitos ja sen työntekijät lähes pyhyyden vertauskuvia. Sama joukkoliikenne ja sosiaalihuolto. Koen että persut jotenkin haluavat vahingoittaa näitä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #42

Sini Lappalainen: - "No minulle on esim suomalainen kirjastolaitos ja sen työntekijät lähes pyhyyden vertauskuvia. Sama joukkoliikenne ja sosiaalihuolto. Koen että persut jotenkin haluavat vahingoittaa näitä."

Eli onko kyse ihan vain väärinkäsityksestä? Perussuomalaisethan nimenomaan haluavat ja yrittävät puolustaa mainitsemiasi asioita. Tosin yksi heidän keinonsa puolustaa niitä on, että niitä tarjottaisiin vain suomalaisille eikä kaikille maailman ihmisille, jotta niiden tuottamiseen riittäisi resursseja jatkossakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #73

Se mentaliteetti mikä näitä laitoksia kantaa ja myös ne ihmisryhmät jotka näissä pienellä palkalla ahertavat ovat suorassa persujen hyökkäyksessä. Kirjasto perustuu nimenomaan aktiivisella asiakaskunnan laajentamiselle ( mikä on ollut juuri Suomessa erittäin voitokas ja kansainvälisesti kadehdittu tie) ei se supistamiselle. Mutta mikä parasta Suomessa sitä vastaan persut pyssyt ojossa. Suomen epäisänmaallisin puolue.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #75

Nyt kaipailisin jotain lähdeviitteitä. Missä, milloin ja miten perussuomalaiset ovat olleet "pyssyt ojossa" mainitsemiasi asioita vastaan?

Ja puhutko nyt pelkästään kirjastolaitoksesta (kommentissa 75. mainitset vain kirjastot) vai myös joukkoliikenteestä ja sosiaalihuollosta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #84

Juuri niitä asenteita ja sosioekonomisia ryhmiä jotka liittyvä näihin kolmeen yhteiskunnan sektoriin vastaan he hyökkäävät. Heille joku hormonituotemyyjäpuolinatsi on kingi ja hänen bisneksensä, autonsa thaimaanmatkansa ja veronsa sydänasioita. .
Näin se on. Persut ovat someaktiivisia ja heidän aseenteensa kyllä huomataan.
Pointtini on että kunnollisuus ja tunnollisuus ovat välttämättömiä yhteiskunnassa. Sitä eivät persut halua nähdä. Se että kulmien kingit otetaan paapomisen kohteeksi ei välttämättä tee hyvää yhteiskunnalle. Turvattomuutta se ainakin aiheuttaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #87

Enpä ole kuvailemasi kaltaisia hyökkäyksiä huomannut. Mistään hormonituotemyyjäpuolinatsista tai hänen mahdollisesta kingiydestään en tiedä mitään, enkä ymmärrä, miten se tähän liittyisikään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #91

Onhan kaikilla puolueilla omat ydinkannsttajaprofiilinsa ja ulkopuolisilla mielikuvia niistä, kuten myös siitä minkälaisia alueita yhteiskunnassa mikäkin puolue (tai muu tahokin) vahvistaa/uhkaa.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Lopetan kiima-sanan käytön, kun en ole nähnyt muutamaan kuukauteen Natoa koskevien tai Venäjää arvostelevien kirjoituksieni kommenteissa Nato-kiima-sanaa. Noista kommenteista tuon kiima-sanan ongin ja opiskelin.

Haukka-sana on vastaava.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kiima-sana on hyvä suomalainen sana jonka monipuolista käyttöä kannattaa harrastaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Halla-aholainen kielellinen kirkkoslaavilailainen puhe on hyvin syvällä Putinin perseessä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ja se huhtasaari kopioi sen gradun

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.R:"Ja se huhtasaari kopioi sen gradun.."

Hakkarainen koitti väkisinmakaa Ruohon ja Tynkkynen oli BBssä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ensimmäinen totuuden sana Jari Räihältä. Onko mies vanhetessaan alkanut viisastua ...:D

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ilmeisesti nk. Euroopan populisti puolueet ovat omaksuneet käytännön -Vihollisesi vihollinen on paras ystäväsi-, Se hylätään, kunnes ei enään ole tarpeellinen.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Venäjän tuntija Prof Timo Vihavaisella on mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä blogi-kirjoitus "Eurooppa on aina oikeassa"
http://timo-vihavainen.blogspot.com/2019/05/euroop...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai mikä siinä on " mielenkiintoista" tai "ajatuksia herättävää"? Tapasi lanseerata sitä on taistolainen.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Esimerkiksi

"Kun Ranska tarvitsi kumppania uhatakseen yhdistynyttä Saksaa ja suorittaakseen kerran suuren kansakunnan arvoisen revanssin (Saksalta aikoinaan ryöstettyjen alueiden uudelleenpalautuksen alkuperäiselle ryöstäjälle), kelpasi venäläinen apu mitä mainioimmin.
On opettavaista lukea, miten hurmoksellisesti Venäjän ja Ranskan ystävyyttä juhlittiin 1890-uvulla. Siinä sai myös maanmiehemme, amiraali Avellan, opetella korkealentoista puheenpartta päästäkseen samalle tasolle innostuneiden ranskalaisten kanssa.
Sellaista se on, kansojen ystävyys."

Ja tämä, heh
"Muuan Duchinski esitti, että isovenäläisten raakalaisuus pohjautui nimenomaan suomalaiseen verenperintöön.'"

Ja tämä
"Herzen kertoi venäläisten suhtautuvan rauhallisesti väitteisiin puutteellisesta rotupuhtaudestaan: Olemme tyytyväisiä siihen, että suonissamme virtaa suomalainen ja mongoliveri; se asettaa meidät sukulais- ja veljeyssuhteeseen niiden paariarotujen kanssa, joista Euroopan ihmisrakas demokratia ei pysty puhumaan ilman halventavia ja loukkaavia sanoja. Emme valita myöskään turanilaisesta elementistä. Olemme saavuttaneet enemmän kuin Bulgarian, Serbian ja muiden maiden puhdasveriset slaavilaiset."

Volgan mutkalta esi-isät lähti. Sukulaisia ollaan venäläisten kanssa ja sekös meitä harmittaa ...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Ei minua harmita. Venäjävastaisuuteni perustuu
Venäjän nykytilanteeseen ja politiikkaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Vieläkin taistolaista kommunikaatiota. Taisto Sinisalo eiku Timo Vihavainen on lausunut näin ja näin.
Se on propagandan levitystä. Isänmaallinen keskustelija ei pidä alustoja propagandanlevitysalustoina. Sen huomaa siitä että referoivat mielestään relevantteja tekstejä ja varustavat postauksen saatesanoilla joissa selitetään mikä on juuri ajankohtaiseen keskusteluun kuuluvaa.
Propaganda on agressio.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos Venäjälle asetaan pakotteita pitäisikö niitä asettaa myös Usalle, sillä Usa estää kansanvälistä oikeusistuinta tutkimasta sen sotarikoksia Afganistanissa. Samoin Guantamonin vankileirilla kidutetaan todella raakalaismaisesti vankeja.

Kummat on edes pahempia rikoksia? Venäjä nappasi maan haltuun, jonka asukkaat halusivat itsekkin liittyä Venäjään, eikä Krimi ollut Ukrainalle kova taloudellinenkaan menetys. Vai pitäisikl molempia vain jättää rankaisematta sillä suurvallat yleensä tekevät mitä huvittaa tuollaisissa tilanteissa..

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 14

Se on opettavaista kun dosentti kiistää persujen venäjämyönteisyyden ja sitten puolueen kannattajat itse käyttävät sananvapauttaan mitätöidäkseen hidalgon väitteet.
Eikä se vahvista mielikuvaa suomalaisista rehellisenä kansana. Haittaahan noiden keskenään ristiriitaisista höpöjutuista tulee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koko puolue toimii kaikissa kysymyksissä paitsi maahanmuutto näin. Johto antaa tiukan paikan tullen kasvot pelastavan lausunnon mutta rohkaiseen viisin hampain jäsenistöä pysymään hälyttävissä kannoissaan.
Ainoastaan maahanmuuttokysymyksissä kuva on eheä.
Puolueen linja on töksäyttäjien ja natsahtavien töräytysten sisältö. Mutta puoluejohto joskus antaa päinvastaisia kommunikeoita hieman valjusti.
Persulla on tämä taktiikka.
Myös meneltelmiensä laadussa he tuntuvat ihailevan Leniniä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Voitko kommentoida itse viestäni mikä siinä on venäjämielistä? Minulla ei ole velvollisuutta olla dosenttejen, eikä kennenkään muunkaan kanssa samaa mieltä. Ei minkään puolueen kannattajat ole kaikista asioista samaa mieltä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #25

#25, tämä on todellakin tahatonta komiikkaa herkullisimmillaan!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tottakai meitä siis meitä suomalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia jne
(lukuunottamatta putinin liekassa kulkevaa äärioikeistoa) kiinnostaa lähipiirissä tapahtuva annektointi enemmän kuin kuin kauempana, jollei muuten niin itsesuojeluvaiston takia.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Sakari Rajamäki, olet uskomattoman syvällä Putinin sanonko missä ja sitten vielä kehtaat väittää, ettet ole venäjämielinen. Tuolle nyt nauravat kaikki ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Krimin asukkaat eivät halunneet liittyä Venäjään. Vain 15% halusi sitä.

https://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2...

USA:han ei ole liittänyt toisen valtion alueita itseensä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Onnistuisiko, että keskustelisimme Persujen suhteesta Venäjään ilman että keskustelemme Suomen suhteesta Yhdysvaltoihin?

Krimiläiset ei ole halunneet liittyä Venäjään. Perussuomalainen kritiikittömyys kuultaa kirjoituksessa. Suomi ei voi myöskään yksin ratkaista, rankaistaanko Venäjää pakotteilla. Olemme mukana läntisessä yhteistyössä ja EU:ssa.

Dosentti Luukkanen yrittää kertoa, ettei Persujen suu ole Venäjän ahterissa. Rajamäki pyrkii näyttämään, ehkäpä Luukkaselle, että kyllä se tuntuu persujkannattajille maistuvan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onko kyse valtioiden väliseen kauppaan liittyvästä rahallisesta hyödystä?

Suuret EU-maat kiertävät pakotteita.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Annatko vähän vinkkiä pakotteiden kiertämisestä, niin ehkä voisin kirjoittaa seuraavan blogin asiasta. Tuo on mielenkiintoinen aihe, joka varmasti kiinnostaa myös Yhdysvaltoja, jos kyse on Yhdysvaltain asettamien pakotteiden kiertämisestä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

En nyt löytänyt sitä lähdettä jossa käsiteltiin suuria EU-maita. Muistan siitä lukeneeni.

Tämä juttu löytyi.

"On niin sanottu julkinen salaisuus, että osa EU-maista kiertää näitä Venäjä-pakotteita ja vie elintarvikkeita muun muassa Valko-Venäjän kautta."

 https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/197328-se-julkinen-salaisuus-venaja-boikottikierto-hammastyttaa-suomessa

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #24

EU valvoo omia pakotteitaan ja Venäjä omiaan.Haukut väärää puuta.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #24

Varmaan voi pitää paikkansa, että jotkin länsiyritykset ovat onnistuneet kiertämään Venäjän asettamia pakotteita. Aika hyvin Venäjä huolehtii siitä, että sen asettamia pakotteita ei kierretä.

Länsimaat huolehtivat itse asettamistaan pakotteista. Noin muutoinkin sellaisen kuvan antaminen, että suuret jäsenmaat!! kiertäisivät pakotteita ja Suomi olisi mallioppilas, on lukijoiden harhaanjohdattelua.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Niin juuri, Halla-ahon ajatuksen takana lienee ajatus Suomen viennin kasvattamisesta avaamalla Venäjän markkinoita uudelleen suomalaisille yrityksille.

Ei tähän kaukaa haettuja salaliittoteorioita tarvita, kyllä mittavat vientimarkkinat riittävät syyksi luopua näistä pakotteista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tätä itsekin veikkaan syyksi. Vieressä on valtava talousalue.
Yksistään Pietarissa on lähes Suomen verran väkeä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #50

Syyksi voidaan kertoa mitä vain, mutta todellisuudessa jokainen äärioikeistolainen eurooppalainen puolue toimii Venäjän vaikutusvallan lisäämisen puolesta. Toiminta on Eurooppaa vastaan ja Suomen turvallisuuden kannalta pitkä askel huonompaan suuntaan.

Olemme lukeneet, että Persut on nykyisin ajautumassa Putinin kainaloon. Se huolestuttaa muitakin kuin Pesosta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 15

Vähintäänkin tuollaisen väitteen lausujan pitäisi osoittaa mitkä 'maat' pakotteita kiertävät vai ovatko asialla yksityiset toimijat.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Lämmintä itkua bloggaajalta, joka lobbaa suu vaahdossa Suomen NATO-jäsenyyden puolesta - ja kuitenkin avoimesti hölöttää maanpuolustuksen kannalta sensitiivisiä asioita. Tämän tehtyään vielä julkisesti ylpeilee typeryydellään. Credibility below zero.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Luojan kiitos, ettei minun sentään ole tarvinnut alentua kiinalaisen panda-diplomatian tasolle.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Jos olisit lukenut Ari Pesosen blogeja niin huomaisit että nuo "maanpuolustuksen kannalta sensitiiviset asiat" ovat vapaasti haettavissa jos hiukankin osaa käyttää nettiä. Olen aivan varma että naapurimaan GRU:n henkilökunta osaa aivan itse hakea nämä ja paljon senstitiivisimpiä tietojakin. Heillä kun on sitä tahtoa ja osaamista sekä välineet ja taito käyttää niitä. Ja kun niillä ryökäleillä kaiken kukkuraksi on nuo satelliititkin, jotka kivasti kuvaavat jokaisen neliömetrin mikä on hiukankin sotilaallisesti kiinnostava, jos he niin haluavat.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Emme pysty ynmärtämään Venäjää, koska
"Herzenin mielestä se Venäjän länneltä salattu ydin, joka teki siitä toisenlaisen, oli venäläinen kyläyhteisö, mir, jossa vallitsevat periaatteet olivat kaukana läntisestä roomalaisesta oikeudesta."

ja koska Venäjän ortodoksi-uskonto ei ole yhteismitallinen luterilaisuuden ja katolilaisuuden kanssa. Ortodoksinen uskonto tekee Venäjästä oman kulttuuripiirinsä, johon politiikan professori Samuel P Huntignton jakaa Venäjän.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Clash_of_Civilizat...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suomessakin on pimeitä traditioita ja kaiken maailman lahkoja ja vaikka mitä sisäsiittoisuutta, pedofiliarikollisuutta ja voimakas luonnonuskotraditio. Ei se ole este sille että olemme omaksuneet demokratiaihanteen. Venäjää ei minusta pidä ekstotisoida. Sellainen on aina hämärää.
Katso vaikka Suomen nuorisoa. Se muutti alkoholikäytöstänsä yhtäkkiä ja koko nuorisokulttuuri muuttui käden käänteessä. Vaikka taantumukselliset hämärätyypit soinimaisesti ovat jauhaneet että ei iloa ilman viinaa yms
Veäjällä on koulutettu keskiluokka niinkuin täällä. Ja demkraattisia ihanteita.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Jos luppoaikaa löytyy, käykää ihmeessä kuuntelemassa tuo Toivasen puolen tunnin luento ajatuksella. Toivanenn käsittelee myös EU:ta kriittisesti.

Varsinkin nyt maailman murroksessa olisi syytä muistaa, että vanhat kreikkalaisen kaupunkivaltion kolme hallintomuotoa ovat edelleen olemassa (demokratia, oligargia ja tyrannia) ja myös yhä voimissaan.

Etenkin Venäjä ja Kiina haluavat edelleen niitä kutsuttavan demokratioiksi, vaikka ovat tosi asiassa oligargioita. No, läntisillä demokratioilla on vielä tämän verran nimellistä vaikutusvaltaa Venäjän ja Kiinan häveliäisyyteen, koska monet asiat maailman menossa on sidottu demokratia-käsitteeseen.

Usein kapitalismi talousmuotona sekoitetaan demokratiaan kylmän sodan ajan kokemusten perusteella, mutta se ei siis ole mikään hallintomuoto. Venäjällä kapitalismi on aika rankkaa verrattuna EU:hun ja myös Yhdysvaltoihin.

Jos haluat itsellesi inhimillisempää kapitalismia, älä pyri oligargiaan äläkä ainakaan ihannoi Venäjää. Pysy demokratiassa.

Käyttäjän timoandersson kuva
Timo Andersson

Mir-laitos, jonka merkitystä Herzen tähdensi, oli venäläinen kyläyhteisö, jota luonnehti viljelysmaan jakaminen uudelleen määräajoin.

Herzen, joka kuului länsimielisiin intellektuelleihin, jouduttuaan viettämään Venäjältä karkotettuna maanpaossa vuosia alkoi lähetä slavofiilejä käsityksiltään ja korostas Venäjän erityislaatuisuutta vanhemmiten. Hänen oppinsa mir-yhteisöstä lähti ajatuksesta, että sosialismi saatettaisiin kehittää Venäjälle kyseisen yhteisön pohjalle ilman vapautta kahlehtivaa valtiota. Herzen loi mahdollisuudelle vaihtoehtoisen sosialismin perinteen Venäjälle. Tätä perinnettä toteutti Herxenin jälkeinen vallankumoussukupolvi, jolle liberalismi ei ollut yhtä läheinen kuin Herzenille.
Myähemmät marxilaiset aina bolsevikkeihin asti joutuivat kilpasille Herxenin (tai tämän aiemman ystävän Bakuninin) perustaman vaihtoehtoisen yhteiskunta-ajattelun kanssa. Leninistit ja stalimistit eivät nojanneet mir-yheisöön ja vallan hajautukseen, minkä vuoksi mir-yhteisö korvattiin vaihtoehtoisesti valituilla kollektiiveilla. Venäjän ortodoksiseen uskoon nojaava kirkko on perinelliseti ollut valtion liittolainen, mutta neuvostoliittolainen historianvaihe on vieraannuttamat valtaosan venäläisistä ortodoksisesta perinteestä. Kirkon kannalta Venäjän ja Ukrainan sota on katastrofi, sillä ukrainalaiset ortodoksit ovat siirtymässä Konstantinopolin kirkon yhteyteen eli eroon Moskovan patriarkaatin kirkosta.

Myös Ukraina on suurelta osin ortodoksinen, ja sen ortodoksit ovat aina suuntautuneet läntisemmin (kolmannes Moskovan patriarkaatin ortodokseista). Moskovan suuriruhtinaskunnan historian vaikutus Venäjän elämän-ja toiminnan tapaan on Mongolivallan edistymisen satoa myöhäiskeskiajalta (ennen 1500-lukua). Myös Kreikan kirkko on ortodoksinen. Ei ole mitään ristiriitaa ortodoksisen kirkon ja läntisen demokratian välillä periaatteellisella tasolla.

Moskovan patriarkaatin johdon linjan mukaan seksuaalipolitiikka heteronormatiisuuksineen jne. on erona länsimaihin ja purkimys on tukea tällaista "moraalia" länsimaissa. (Sivumennen sanoen suhtautuminen homoseksuaalisuuteen oli 1600-luvulla suvaitsevaisempaa Venäjän kirkossa kuin luterilaisessa puhdasoppisuudessa). Väitteet Venäjän erityislaatuisuudesta ovat olleet poliittiset motivoituja niin nyt kuin aiemminkin. On oltava kykyä asettaa väitteet oikeaan kontekstiin.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Yhdysvallat saavutti sotilaallisen ylivoiman maailmassa Neuvostoliiton romahduksen myötä eikä se aio luopua tästä asemasta lähes mistään hinnasta. Oman maan ulkopuolisissa sotilastukikohdissa USA on aina ollut ykkönen, määrittelyistä riippuen 750 - 980 USA vs. Venäjä 6 ja Kiina 2.

Taloudellinen ylivoima sinetöitiin jo ennen toista maailmansotaa kv. maksuliikennerakenteen perustamisen yhteydessä, USA:n haaliman maailman kultavarantojen sekä dollarin kultakannan purun, reservivaluutta no 1:n syntymän ja samanaikaisen öljydollarin synnyn myötä.
Tekninen etumatka jota Yhdysvallat vahtii mustasukkaisesti on saanut pieniä kauneusvirheitä Kiinalaisen Huawein 5G -teknologian leviämisen yhteydessä. Odotan mielenkiinnolla Huawein päätymistä Yhdysvaltojen Kauppaministeriön Entity Listalle yrityksenä joka toimii vastoin USA:n ulkopoliittisia intressejä. Se tulee olemaan Huawein loppu.

Saksa yrittää rypistellä itseään irti amerikkalaisten sanelupolitiikasta jota on jatkunut ajanjakso toisen maailmansodan päättymisestä lähtien. EU:n johtava valtio, Euroopan talousveturi on ollut amerikkalaisten ohjauksessa koko olemassaolonsa ajan ja pyrkii itsenäiseen energiaratkaisuun saadakseen useamman kauppakumppanin joita voisi kilpailuttaa - siis saadakseen toivomaansa energiaa mahdollisimman edullisesti. Tämä ei sovi USA:lle.

Suomemmekin räpistelee mukana - emme ole NATO:ssa mutta olemme mukana kumppanuusohjelmassa jossa yhteensovitetaan mm.teknisiä- sekä erilaisia komentojärjestelmiä. Ja samanaikaisesti yritämme ylläpitää hyviä suhteita naapurivaltioihin, kaiketi erityisesti itäiseen suurvaltaan. Olemme siis Suomen sotaväen perinteiden mukaista suurvaltojen hyvää etulinjan tykinruoka-ainesta.

-----

Näin eurovaalien kynnyksellä puolueiden pitää ottaa kantaa kaikkiin mahdollisiin asioihin. Ilmastokeskustelu, Greta Thunberg ja Helsingin vihreiden kaupunginvaltuutettujen ranskalaisravintoloiden solvaukset, hallitustunnustelijapuolueen liha- ja autoilun verojen lisäykset ovat toki kannanottoja siinä kuin muutkin ulostulot mutta mielestäni Perussuomalaiset toimivat reilusti kertoessaan kantansa ajankohtaisiin realimaailman kysymyksiin kuten vaikkapa Venäjän pakotteisiin - mistä on oikeasti kysymys, mitä Euroopan kannattaisi tehdä ja erityisesti mitä Suomen kannattaisi tehdä - Herra Junckerin kehumat vihreän oksan miehet Olli Rehn ja Erkki Liikanen eivät meitä Suomalaisia ja Suomen yrityksiä tule auttamaan.

Omalta osaltani haluaisin kuulla muidenkin puolueiden kantoja mm. Venäjä-pakotteisiin. Nehän ovat niitä EU-asioita joihin Suomi voi vaikuttaa.

------

Muistutan kohteliaimmin että edellämainitusta on turha yrittää päätellä poliittista kantaani - pyrin pelkästään keskustelemaan siitä mistä oikeasti on kysymys.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näyttäisi Suomen etu, kuten Euroopan isojen maidenkin etu olevan sellainen, että pakotelistalle laitettiin näennäisen merkityksettömiä tuotteita, joita ujutetaan esim. Valko-Venäjän puolelta Venäjälle. Otetaan esimerkki: Putin avasi tammikuussa Moskovan lähelle Mercedes Benzin autotehtaan, mutta Suomalainen juusto pistää Venäjän polvilleen Krimin tapauksen johdosta. Kornia, eikös vain?.

Toiminta on ihan tuttua ja normalisoitu, kun EU on asettanut Kiinalle tai kolmansille maille korkeat tullit + lisätullit + polkumyynti tullit + valmistus maan merkintä tuotteille, nämä kierretään. Länsimaiset yritykset jotka toimivat Kiinassa ovat keksineet kiertotien, uittamalla Kiinasta kontit Filippiineille tai Thaimaahan, jolloin ihme vippaskonstein saadaan lähtömaa "Papereissa" muuksi mitä se todellisuudessa on, jotta vältytään ikäviltä maksuilta ja valmistus maaksi merkittään "Made in EU". Tämä on normalisoitua käytäntöä, korruptiota, kusetusta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ei taida löytyä juustoa EU:n asettamalta listalta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #47

Ei löydy ei.

Jos EU-maiden valmistajat vievät tuotteitaan Valko-Venäjälle toimitettavaksi ohi Venäjän asettamien pakotteiden, toiminta ei riko EU:n sääntöjä, vaan Venäjän rankaisuksi asettamia pakotteita.

Nämä Persujen kommentit pakotteiden kiertotavoista on selkeää disinformaation levittämistä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Persujen eurovaaliehdokas Olli Kotro: "Suomen on irrottauduttava Schengenin sopimuksesta ja perustettava Venäjän kanssa erityinen viisumivapaa vyöhyke"

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006111591.html

Kotron ajatus on kaikessa typeryydessään suorastaan henkeäsalpaava.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

On vaikea ymmrtää, kuinka kukaan voisi äänestää perussuomalaista ehdokasta eurovaaleissa.

Kyse perussuomalaisissa on siis Venäjä-mielisyydestä ja kaikkein vähiten kansallismielisyydestä ja oman maan asioden ajamisesta.

Perussuomalaisissa isänmaallisuus on todella kaukana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sitähän tässä on yritetty avata jo vuosikausia. Kaikki tämä on ollut luettavissa rivien välissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä saan päivittäin Olli Kotron Facebook-postauksia feediini Niko Kaukon rahoittamana. Kauko on entinen Itsenäisyyspuolue IPU:n mies, joka on kirjoittanut tänne blogin otsikolla "Kyllä, kannatan suomettumista."

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Halla-aho ei taida ymmrtää, kuinka paljon hallaa Olli Kotron, Niko Kaukon ja Tom Packalénin tapaiset henkilöt tekevät puolueelle.

Ihan kaikkien kukkien ei pitäsi antaa kukkia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Hän ne on tietoisesti paikoilleen laittanut. Kyllä hän tietää mitä tekee. Hän on jo päättänyt että Suomi kuuluu Venäjän etupiiriin ja että persut on uusi kepu ja kuten Ilari Kiema tuossa alempana hyvin analysoi, aikoo Halla-aho uudeksi Kekkoseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

OMG (Jouni Snellmannin kommenttiin)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perussuomalaisten Jyväskylän 2017 ”värisuoran” jälkeen olen ollut aistivinani ”itätuulta” puolueessa ja tämä ”tuuli” tuntuu olevan voimistumassa kaiken aikaa. EU-vastaisuus ja euro-vastaisuus antavat tälle ”tuulelle” lisää voimaa.

Kotron ulostulot Perussuomalaisten ”kiertävänä suurlähettiläänä” tuntuisivat vahvistavan tätä näkemystä ”itätuulesta.” Tämän päivän Ilta-Sanomien shokeeraava uutinen ”Perussuomalaisten Olli Kotro venäläissivustolle: Suomen hylättävä Schengen-sopimus – tilalle viisumivapaus Venäjän kanssa” poistaa viimeisenkin epäilyksen siitä, etteikö "tuuli" puhaltaisi idästä puolueessa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Mikään ei viittaa siihen, että Jussi Halla-aholla olisi ymmärrysvaikeuksia analyyttisessa ajattelussa – päinvastoin kielellisen päättelyn täytyy sujua keskimääräistä paljon paremmin jos on mahdollisesti heikkouksia muilla osa-alueilla.

Viime vuosisadan poliittisen historian valossa on täysin mahdollista, että Euroopassa siirrytään takaisin etupiiriajatteluun, jossa länsi tunnustaa Baltian maat, Itä-Euroopan ja Suomen kuuluviksi Venäjän etupiiriin. Tällöin persut pääsevät vaikuttamaan Suomen sisäpolitiikkaan hyvien idänsuhteidensa ansiosta. Suomessa siirrytään takaisin presidenttivaltaiseen systeemiin, koska Venäjäkin on sellainen. Vuonna 2022 Halla-aho valitaan ensimmäisellä kerralla pienellä äänierolla presidentiksi. Luodaan uusi ulkopoliittinen doktriini, jonka mukaan Suomen turvallisuus perustuu siihen, että Venäjä luottaa siihen, ettei Suomi salli aluettaan islamisoitavan. Luottamus syntyy siitä, että eliminoidaan kaikki epäluottamusta mahdollisesti tuottavat ilmaukset. Halla-ahon hyvät ja luottamukselliset idänsuhteet takaavat turvallisuuden. Sitten vuonna 2051, jolloin Halla-aho on vasta 80-vuotias, pienet koululaisetkin pohtivat, että miten meidän kävisi jos ei olisi presidentti Halla-ahoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Noin on Halla-aho kaavaillut. Laittanut siksi ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajaksi jo nyt putinistin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olli Kotro Vsja Pravdassa eilen: "Санкционный режим особо вредит финнам. Потери исчисляются в миллиардах." (...) Почему финские фермеры должны страдать из-за ситуации, где они никак не участвуют?" Eli: Venäjä-pakotteet vahingoittavat erityisesti suomalaisia. Tappiot lasketaan miljardeissa. (...) Miksi suomalaisten maanviljelijöiden pitää kärsiä tilanteesta, johon he eivät ole millään tavoin osallisena?

Vsja Pravdan otsikko kuuluu: "Suomi on valmis dialogiin Venäjän kanssa ilman ohjeita Brysselistä"

Samaan aikaan Kotro valehtelee Ilta-Sanomille, että hän seuraa persupuolueen linjaa eikä vastusta pakotteita. Törkeää sumutusta! Äänestäjää pidetään tässä pelkkänä pellenä, jolle voi syöttää mitä vain.

Tässä nyt huomaa sen, ettei Jussi Halla-aholla ole minkäänlaista johtamiskokemusta tai kokemusta organisaatioista - ei tosiaan edes armeijasta. Venäjä vie Mestaria kuin pässiä narussa.

http://allpravda.info/finlyandiya-gotova-kdialogu-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koko puolue huijaa tietoisesti. Tarkoitus on manipuloida suomalaiset eikä olla suomalaisten puolella. Tämä on sen linja ja taktiikka. Halla-aho vetää näin. Antaa lausuntoja Krimin annektoinnin tuomitsemisesta ja samalla ujuttaa Suomea Venäjän syliin. Valittu taktiikka.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kaikki ei ole ilmeisesti huomannut että venäjän rajan takana on hirveen isot "markkinat" jotka on "elättänyt" tätä maata sotien jälkeen. Ei tällä lilliputtimaalla ole varaa olla tekemättä kauppaa siihen suuntaan kovinkaan pitkään.
Juu en kannata mitään viisumivapautta venäläisille, täällä pörrää shengen typeryyden takia ihan tarpeksi rikollisia jo nykyäänkin.

Jokos muuten Saksa on surrannut kaasuputken venttiilit kiinni pysyvästi?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Voimme vain kuvitella millä mallilla maamme olisi ollut jos olisimme ,kuten muut länsieuroopan maat, saaneet Marshallapua USA:lta sodan jälkeen. Mutta aina Suomen etua huomioon ottava itänaapuri kielsi sen. Sen sijaan me saimme ilon maksaa jättimäiset sotakorvaukset siitä kunniasta että meiltä vietiin vääryydellä kymmenesosa maasta ja sen mukana kaupunkeja, teollisuutta ja metsää. Tuo kauppa mitä tehtiin johti siihen että itään suunnattu vientiteollisuus ei kehittänyt tuotantoaaan ja kun NL hajosi kauppatavarat eivät kelvanneet länsimarkkinoille. Mitä vähemmän riippuvaisia olemme Venäjästä ja kaupankäynnistä sen kanssa sen parempi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mitä aikaa elät? Suomi oli Venäjän vallan alla 1809-5.12.1917. Tuolloin asiat päätettiin Moskovassa.

Kekkoslovakia oli itsenäinen hyvinvointi-Suomi.Mikään itänaapuri ei sitä apu akieltänyt vaan ihan suomalaiset itse,silloisine päättäjineen.Jugoslavia ei myöskään apua ottanut vastaan.

Yhdysvallat ei auttanut Euroopan maita pelkästään hyvää hyvyyttään, vaan sillä oli myös monia taka-ajatuksia. Marshall-avun myötä dollarin asema maailman johtavana valuuttana vakiintui. Suuren taloudellisen tuen antaminen jätti myös Euroopan suureen kiitollisuudenvelkaan Yhdysvalloille. Toiveena Yhdysvalloilla oli myös se, että Itä-Euroopan maat saisivat pyristeltyä itsensä irti Neuvostoliiton otteesta. Tšekkoslovakia, Puola ja Unkari olisivat halunneet ottaa Marshall-avun vastaan, mutta Neuvostoliiton painostuksesta kieltäytyivät. Itä-Euroopan maista ainoastaan Jugoslavia hyväksyi avun.

Suomi joka ainoana maana maksoi sotavelkansa ja jonka hyvinvoinnin rakensivat nyt jo melkein kuolleet sotaveteraanit olivat siis mielestäsi neuvostoliiton kätyreitä tai kommunisteja tai muuta vastaavaa,joiksi harhaiset nimittelevät suomalaisia ihmisiä.

Vai olisivatko olleet peräti idiootteja jollaiseksi täällä suomalaisia tavataan nimitellä?Ei suomen sotakorvaukset millään marshalla avulla olisi poistuneet mihinkään.Nykyisten maanmyyjien ja itsenäisyyden vihaajien mielestä toki oma valtio ,itsemääräämisoikeus ,oma raha ja puoluettomuus ovat kirosana,vaikka jokainen poliitikko joka istuu suojatyöpaikoissaan on näiden sotaveteraanien ja itsenäisen suomen hyvinvoinnista ja kansallisomaisuudesta saanut nauttia ja sillä elättänyt itsensä,paremmin kuin hyvin.

Koskee toki muitakin joiden taskut ovat täyttyneet veronmaksajien ansiosta mm.yksityistetyn sosiaali ja terveydenhoidon palvelujen kautta..jne.Ulkolaisten monikansallisten konsernien avulla.

Se asia kun he ovat suomalaisten kansallisomaisuutta myyneet onkin sitten jatkoa tälle samalle usan politiikalle jota eu harjoittaa.Kok onkin kunnostaunut siinä myymisessä oikein messevästi,ja toki apulaisensa jotka ovat saaneet Nesteenkin myyntilistalle,harvojen etujen takia.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Paljonko NS 2 kaasusta jää Saksan käyttöön? 90%,50% vai 10%

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Lehtinen pihalla kuten tavallista. Ei Neuvostoliitto/Venäjä ole meitä koskaan elättänyt. Ulkomaankaupasta valtaosa on aina käyty länsimaiden kanssa.

Venäjän öljy, kuten kaikki muukin sieltä tuleva, on huonolaatuista ja meidän kannattaisi ostaa enemmän öljyä muualta ja saada samalla mahdollisia vientimarkkinoita. Venäjänkauppamme on erittäin alijäämäistä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"В русском и финском характере много общего, нам несложно найти общий язык, — отметил Котро." - Venäläisessä ja suomalaisessa luonteessa on paljon yhteistä, meidän ei ole vaikea löytää yhteistä kieltä, totesi Kotro."

Kotron avaukset viisumivapaudesta ja yhteisestä venäläis-suomalaisesta yliopistosta leviävät nyt Venäjän suurimmilla uutissivustoilla. News.ru:n kuvituksena on itsensä Halla-ahon kuva persujen vaaliteltalla. Tämä on hauskinta ikinä : D

https://news.ru/v-mire/rossijsko-finskij-universit...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Saahan tuollakin ääniä. Ei kai Halla-aho olisi Kotroa lähettänyt venäläisiä toimittajia kuhisevaan tapaamiseen jollei haluaisi anschlussihmisten ääniä. Ipulaisten ja väyrysläisten äänet ovat myös persuille tärkeitä.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Mielenkiintoista seurata miten PS:n äänikannatus jakautuu ennakkoäänien ja varsinaisen vaalipäivän äänien kesken. Nouseeko vai laskeeko suhteellinen osuus kaikuista äänistä. Epäilen vahvasti, että laskee.

Suojelupoliisi saisi tosiaankin alkaa selvittää näitä PS-tekemisiä, kuten blogikirjoituksessani ehdotin. Saako PS Venäjältä vaalirahaa ja/tai onko sitä tyrkytetty.

Tulee mieleen näistä touhuista tunkkainen 70-luku.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Nähtäväksi jää vaikuttaako tämä persujen näkyvimpien toimijoiden venäjämielisyyden lisääntyminen persujen äänestäjien tekemiin valintoihin. Tuon äänestäjäkunnan tyhmyyttä ei pidä aliarvioida.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Tuli muuten mieleen, että aikanaan ns. "muka-kansallismieliset" (= muukalaisvihamieliset) Halla-ahon johdolla kaappasivat puoleen Soinilta, niin onko Venäjä-mieliset puolestaan nyt kaappaamassa Kotron ja kumppanien johdolla puolueen Halla-aholta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minusta Halla-aho ei ole mitenkään manifestoinut että olisi näitä vastaan. Syyttää sen sijaan suomalaista mediaa siitä että se kertoo miten Venäjä hyödyntää persuja!
Jollain kierolla tavalla median pitäisi nyt nähdä persut Venäjän ansaan joutuneina sinisilminä ja katsoa poispäin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #72

Ei hän suoranaisesti ole ollut manifestoimassa, mutta kuten ensimmäisessä kommentissani totesin vielä vuosi sitten hän ilmoittautui NATO-jäsenyyden kannattajaksi. Hänen asennoitumisensa perusta on siis toisenlainen kuin venäjämielisillä, vaikka hän ei poliittisista syistä voi sitä oikein korostaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mari Rantanen otsikoi täällä bloginsa sanalla ”Hallankumous” kesän 2017 puoluekokouksen jälkeen 11.6.2017. Aika näyttää, ”syökö Hallankumous lapsensa.” Tilanne tähän näyttäisi olevan ainakin otollinen. Ei tarvita muuta kuin riittävän monta bussilastillista jäseniä ja kumous on toteutettavissa seuraavassa puoluekokouksessa. Viime kokouksessa otettiin mukaan vielä jälki-ilmoittautuneetkin julkisuudessa olleen tiedon mukaan. Mikäli tämä on totta, niin sitä sopii ihmetellä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Uumoilin tätä jo vuosi sitten. Halla-ahon tapaiset länsimieliset ovat nyt selvänä vähemmistönä puolueessa. Joko Halla-aho taktikoi väärin lähtiessään yhteistyöhön Euroopan venäjämielisten populistien kanssa maahanmuuttoagendan edistämiseksi tai sitten hän on jo pakotettu tekemään niin puolueensa yhtenäisyyden säilyttämiseksi. Halla-ahon epätoivoisista selityksistä huolimatta näyttää pahasti siltä, että hän on menettämässä otteensa puolueen johdosta. Huhtasaari häärää nyt kukkona tunkiolla ja jonkun Kotron annetaan käydä vapaasti antamassa syöttöjä Venäjän median lapaan.

Täytyy toivoa, että ne persujen äänestäjät, jotka sittenkin haluavat Suomen olevan osa länttä eikä osa Venäjän etupiiriä, tajuaisivat nyt virheensä. Kyllä vaikkapa maahanmuuttoon voi ottaa kantaa muutenkin kuin äänestämällä itänaapurin etua ajavaa viidettä kolonnaa.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Pitää harkita, kirjoitanko illalla vielä yhden asiaa koskevan blogikirjoituksen otsikolla "Ovatko nyt Venäjä-mieliset vuorostaan kaappaamassa puoluetta Halla-aholta?"

Yksi luku voisi olla Perussuomalaisten Venäjä-myöteisyyttä käsittelevä uutisointi Venäjällä.

Kremlissä on varmaan taas kerran hymy herkässä näiden oikeistopopulistitouhojen kanssa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Elinkeinoelämä ei innostu pakotteista(2014)

EU on uhannut Venäjää kovilla talouspakotteilla, mikäli Ukrainan kriisiin ei löydy länttä tyydyttävää ratkaisua. Saksassa monet elinkeinoelämän edustajat eivät pidä taloussanktioita hyvänä ajatuksena.

"Saksan ja Venäjän välisen kaupan kuormittaminen molemminpuolisin sanktioin tai tulleja korottamalla voisi vaarantaa Saksan energiahuollon", varoittaa saksalaispankki Helaban ekonomisti Stefan Mütze Handelsblatt-lehdessä.

Mützen mukaan pakotteet voisivat jopa vaarantaa Saksan tälle vuodelle ennustetun kahden prosentin talouskasvun.

Viime viikonloppuna kolme kovan luokan saksalaista toimitusjohtajaa varoitti Die Welt -lehden haastattelussa hötkyilemästä talouspakotteiden kanssa.

Kolmikko – Adidaksen Herbert Hainer, Deutsche Postin Frank Appel ja ThyssenKruppin Heinrich Hiesinger – kyseenalaistaa pakotteiden toimivuuden, syyttää Euroopan johtavia poliitikkoja Ukrainan väärästä kohtelusta ja myöhäisestä heräämisestä koko Krimin kriisiin.

Saksan teollisuuden idänkaupan etuja valvovan keskusliiton toimitusjohtaja Rainer Lindner oli maaliskuun alussa Spiegel Online -verkkolehdessä huolissaan Krimin kriisin vaikutuksista isoihin pörssiyhtiöihin:

"Markkinoilla on kova turbulenssi, ja Venäjänkin talous kärsii jo, samoin saksalaiset pörssiyhtiöt, jotka toimivat Venäjällä, kuten Metro Group, Volkswagen, BMW tai Daimler."

Lindner muistutti, että Venäjällä toimii 6000 saksalaisyhtiötä, enemmän kuin kaikilla EU-mailla yhteensä. Hänen mukaansa 300 000 työpaikkaa on Saksassa tavalla tai toisella riippuvaisia Venäjän-kaupasta.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/saksan-vienti-e...

Liittyen aiheeseen:https://vastavalkea.fi/2015/06/20/itavaltalaistutkimus-pakotteet-kayvat-kalliiksi-euroopalle/

Vastavalkean julkistettua 20.6.2015 tämän uutisen Suomen valtamediakaan ei kyennyt (tai kehdannut) sitä enää kokonaan pimittää.

Reilut kaksi vuorokautta myöhemmin eli 22.6.2015 Talouselämä julkaisi asiasta lyhyen uutisen:

"Verrattuna kriisiä edeltävään vuoteen 2013 suhteellisesti suurin taloudellinen kärsijä on tutkimuksen mukaan Viro. Toisena tulee Suomi. Viennin arvolla mitattuna suurin kärsijä on Saksa.

Venäjän-markkinoiden hyytyminen uhkaa tutkimuksen mukaan jopa kahta miljoonaa työpaikkaa Euroopassa. Tähän vaikuttaa viennin tyrehtymisen lisäksi venäläismatkailijoiden kato.

Saksassa vaarassa on WIFOn mukaan eniten, jopa 465 000 työpaikkaa, Puolassa arviolta 335 000. Suomessa uhattuna on 40 000 työpaikkaa"

http://www.talouselama.fi/uutiset/tutkimus+venajap....

Tässä uutisessaan Talouselämä toteaa: ”Tutkimuksesta kertoi ensimmäisenä saksalaislehti Die Welt.”

Liian totuudenmukaista uutisointia olisi ollut varmaankin odottaa mainintaa: ”Suomessa tutkimuksesta kertoi ensimmäisenä verkkolehti Vastavalkea.”

Ilmoitelkaahan, jos bongaatte uutisen muistakin Suomen medioista. Hesarista ja Yleltä sitä lienee aivan turha odottaa.

Der Spiegelin mukaan Saksan huolena on, ettei EU:n yhtenäisyys pakotepolitiikassa välttämättä kestä – Saksa ei halua syntyvän vaikutelmaa, että Vladimir Putin pystyy jakamaan EU:n.

Sanktioiden jatkamisesta on päätettävä yksimielisesti, ja seuraavan kerran ne ovat liipasimella jo tässä kuussa.

Pakotteita on äänekkäästi arvostellut Unkari, mutta niitä kohtaan on esitetty korkean tason epäilyksiä myös muun muassa Itävallassa, Italiassa, Ranskassa, Espanjassa, Kreikassa ja Portugalissa.

Esimerkiksi Italian pääministeriä Matteo Renziä kismittää, että Italian talous kärsii, mutta Saksa vetää kaikessa rauhassa Itämerellä uutta kaasuputkea Venäjältä.

Kompromissi rakenteilla
Pakotteiden lieventämistä vastustavat Yhdysvallat sekä EU:ssa Puola, Britannia ja Baltian maat. Mutta Der Spiegelin mukaan rakenteilla on kompromissi, jossa Puola ja baltit hyväksyisivät sanktioiden asteittaisen lieventämisen, jos Nato sijoittaa niihin edelleen lisää joukkoja.

JENKIT ohjaavat eu-alusmaidensa poliitikoita oikeaan suuntaan,asevarustelullaan ja pakotteillaan.Saksa joka on eu talutusnuorassa on pelkkä pelinappula usalle sekin.Yhdysvallat käyttää eu-heikkoja johtajia omiin tarkoituksiinsa,koska nämä usan apulaiset eivät muuta voi kuin totella herraansa ja LUOJAANSA eli eu-liittovaltion kummisetää.Obaman aikana usa haistatti eu:lle sitä itseään ja sillä linjalla mennään edelleen.Nämä juoksupojat ja tytöt kitisevät mitä kitisevät,kun usa laittaa maailman uuteen järjestykseen.

Ei ihme että koko kolhoosi on hajoamispisteessä ja ennakkosensruuri,vihapuherasismipolitiikka,pelottelu,näiden omistaman median rakentamat uhkakuvat jne.kasvaa eu -syöttiläspoliitikoiden epätoivoisena yrityksenä hillitä 500 miljoonann ihmisen koomasta heräämistä uhkailuin- kyttäämis-valvonta -seuranta systeemeillään.Ajatuspoliisit ja naapurikyttääjät,ilmiantajat jne.

Mielipidevangit joiden määrät ovatkin eu:n alueella lisääntyneet huimasti kertoo systeemistä sekin riittävästi.

Käyttäjän juhaniyt kuva
Juhani Ylä-Tulijoki

En todellakaan jaksa lukea kaikkia aikaisempia kommentteja mutta voisin vain todeta vanhalla kliseelä että " pidä ystävät lähellä ja viholliset vielä lähempänä"

Tuossa taannoin puolueiden puheenjohtajia pyydettiin arvioimaan yhdellä sanallla mikä on suurin uhka suomelle. Ainoa uhden sanan vastaus tuli Halla-aholta ja siinä luki "Venäjä".

Että silleen.

Ilkka Huotari

"miksi puolueesi kannattaa Venäjä-pakotteista luopumista"

Tällaista PS ei kai kannata. Oliko tälle joku lähde?

Huhtasaari kritisoi eri pakotteita, ei siis EU:n ym. asettamia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vaalikonevastauksien perusteella PS kannattaa 6/20 pakotteiden helpottamista. Eniten kaikista puolueista. Enemmän kuin kepu.

Ilkka Huotari

Huhtasaari ei tainnut kannattaa?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

6/20 kannattaa = koko puolue kannattaa? Päteekö tämä muihinkin kuin perussuomalaisiin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä on omituinen juttu tämä persujen liittyminen niin selvästi venäjämyönteiseen koalitioon.

Åkessonkin on ihmetellyt, että miksi persut tuohon porukkaan liittyvät.

Mitä painoarvoa persuedustajilla siellä ryhmässä on, kun Salvini ja Le Pen aloittavat venäjämyönteisen politiikan.

Jatkuvaa irtisanoutumista seuraa, ja heidät leimataan muun porukan mukana täysin venäjämyönteisiksi, koska valtaosa tuosta uudesta koalitiosta ovat täysin Venäjän rahojen varassa.

Lapsellista ja tyhmää selittää, että emme ole kaikesta yksimilisiä, mutta kun se maahanmuutto.

Maahanmuuton vastustamisen vuoksi persut ovat myymässä sellaiset periaatteet, joita Suomessa ei juuri kukaan arvosta.

Oma valinta tietysti, mutta katumusta on varmasti vielä tulossa.

Tyhmää kuvitella, että heitä paria kolmea edustajaa kukaan siellä ryhmässä kuuntelisi.

Persut myyvät vaikka isänmaansa, kunhan maahanmuuttoa saadaan vastustettua.

Sellaista isänmaallisuutta.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kiitos hyvästä blogista, tämä on piristävää luettavaa kaikkien "persut on Putinin vakoojia koska syyt" tasoisten blogien keskellä.

Persujen rivijäsenet ovat mielestäni sortuneet puolustamaan "altavastaajaa". Venäjää on EUssa potkittu päähään vähän kuten nationalistejakin, joten ehkä he kokevat empatiaa, mikä ei ole fiksua.

Venäjää on jo pitkään syytetty mitä uskomattomimmista asioista todisteilla, joita kansalainen ei tule koskaan näkemään usein turvallisuussyistä. Venäjän rikokset saavuttavatkin usein sarjakuvapahiksen tason, jolloin niiden uskominen voi joillekin olla vaikeaa.
Esimerkiksi miksi Putin käyttäisi erittäin harvinaista ja häneen helposti jäljitettävää säteilevää myrkkyä, kun olisi ollut helppoa, luotettavaa ja halpaa palkata joku rikollinen "epäonnistumaan ryöstössä"? Uskon, että Putin halusikin jäädä kiinni, mutta moni ei ehkä ajattele niin pitkälle.

Venäjä on jo menettänyt sen kaupallisen merkityksensä, mikä sillä oli Neuvostoliiton aikana, nyt se merkitys on Saksalla. Persujen pitäisi käydä pikakurssi miksi Venäjä on vaarallinen jos sen antaa hyväksikäyttää naiiviutta ja muuttaa linjaansa.
Mutta kuten jotkut eivät näe maahanmuuttoa tarpeeksi hyvänä syynä äänestää persuja, en näe tätä tarpeeksi hyvänä syynä olla äänestämättä heitä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Jussi Halla-aho tekee pesä­eron eurooppalaisiin kumppani­puolueisiin: ”Perinteiset puolueet pelaavat Putinin ja Kremlin pussiin”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006112146.htm...

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Halla-aho huomasi, että homma alkoi mennä vituralleen ja syödä puolueen kannatusta, niin käänsi nopeasti takkia. Hyvä, että tullaan pikkuhiljaa järkiin.

Venäjä-pakotteiden vastutaminen ja niistä luopuminen olsi saanut kannatusta vielä 2014-15, mutta ei enää.

Perussuomalaisissa luettiin huonsti ajan henkeä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nauroin ihan kippurassa kun luin tuota Hesarin juttua. Halla-ahon korttitalo sortui, mutta niin hän vielä tyrmättynäkin haukkuu kaikkia muita maahanmuuton sallimisesta. Hänellä ei ole mitään otetta omaan porukkaansa.

Kaikkialla Venäjällä tiedetään nyt tosiasiat: persut voivat kannattaa viisumivapautta ja venäläis-suomalaista yliopistoa, kunhan kysyy oikealta tyypiltä oikeaan aikaan. Salvinin ja Le Penin Venäjä-mielisessä liitossa nämä kulkevat mukana kuin pässit narussa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho yrittää pitää maahanmuuttovierastukseen perustuvan kapinaliikkeen hiillosta elossa vaikka ei itsekään tiedä kuka sitä ohjaa ja mihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-ahon paniikki haisee jo kauas.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuossa Hesarin jutussa Halla-aho sanoo, ettei venäläismedialle saisi lähtökohtaisesti antaa haastatteluja. Hän haluaa siis antaa ne itse, kuten uutistoimisto Tassille eduskuntavaalien alla.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kotrolla on aikamoinen haaste siinä, että hän saa oikaisun aikaiseksi Eurasia Dailyn juttuun, koska tämä uutinen ei hänen mukaansa pidäkään paikkaansa: "Perussuomalaisten Olli Kotro venäläissivustolle: Suomen hylättävä Schengen-sopimus – tilalle rajattu viisumivapaus Venäjän kanssa" "Kremlin-mielinen uutistoimisto Eurasia Daily on julkaissut Olli Kotron (ps) haastattelun, jossa tämä ehdottaa useita uusia tapoja lähentää Suomen ja Venäjän kahdenvälisiä suhteita."
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006111591.html

"”En ole esittänyt viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille. Toisin kuin IS kohua tavoittelevassa uutisessaan antaa ymmärtää, en liioin ole viisumivapautta esittämässä tai vaatimassa. Olisi toivottavaa, että merkittävien EU-vaalien alla media malttaisi pitäytyä tosiasioissa eikä lähtisi laukalle ja tekemään villejä tulkintoja.” Näin toteaa perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro tiedotteessaan."
https://www.suomenuutiset.fi/medialla-liiraa-jalle...

Konekäännös alkuperäisestä Eurasia Dailyn jutusta: ”Lisäksi Suomen on poistuttava Schengenin sopimuksesta ja luotava erityinen viisumivyöhyke Venäjän kanssa”

https://eadaily.com/ru/news/2019/05/19/finlyandiya...

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen Vastaus kommenttiin #100

Taitaa tuo Kotro olla varsinainen tollojen tollo. Yleensä, jos haastattelu annetaan, haastateltavalle annetaan mahdollisuus tarkastaa juttu ennen julkaisua. Yleensä haastateltava tarkastusmahdollisuutta myös edellyttää.

Tuo onnistuu kyllä Venäjälläkin.

Kun minulta on pyydetty turvallisuuspoliittisia kannanottoja joihinkin lehtijuttuihin, olen saanut tarkastaa sanomiseni ennen julkaisua.

Kotro nyt sekoilee siis oikein urakalla, kun huomasi, ettei hänen esityksillään ole kannatusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #101

Lisäksi väittää ettei ole sanonut asioita jotka kuitenkin sanoo vaalikoneessa. Ja Arto Luukkanen muuten myös. Luki verkkouutisissa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #103

Sini, olen taas Luukkasen bannissa, kun kirjoitin hänen olevan ENTINEN venäjäkriittinen ja kehuin hänen aikaisempina vuosina kirjoittamiaan venäjäanalyyseja :D

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen Vastaus kommenttiin #108

Arto Luukkanen on yhtä paha Venäjä-pakotteista pois pyrkivä kuin Kotro, Huhtasaari ja kumppanit.

Halla-aho ei kykene pitämään näitä Venäjä-mielisiä sekopäitä aisoissa puolueessaan.

Viimeksi (27.4.2019) Luukkanen kirjoitti blogissaan Venäjä-pakotteiden poistamisesta näin:

"Pakotteet pois?

Suomen kannalta Ukrainan kriisi on vahingollinen ja ikävä. Tosiasiat on sanottava selvästi: Krim on liitetty laittomasti Venäjään. Suomen on tuettava vahvasti Ukrainan kansallista itsenäisyyttä. Pakotteita ei voi poistaa yksipuolisesti eikä ilmoitusasiasana. Samoin Ukrainaa pitää solidaarisesti tukea.

Mutta… ”rajoittavat toimenpiteet” eli koko Venäjän-kaupan ja erityisesti sen arktisten osien häirintä ovat globalisoineet regionaalisen ongelman ja ajaneet sen sitä kautta umpikujaan.

Ja tästä umpikujasta eivät juuri kärsi EU:n suuret maat, joiden Venäjä-kauppa on aika pientä, vaan nimenomaan pienet Venäjän EU-rajamaat, kuten erityisesti Suomi ja Liettua.

Näiden ”toimenpiteiden” toimeenpano lännen taholta on ohjannut Venäjän sisäiseen käpertymiseen – mutta ei siihen toivottuun – Krimin palauttamiseen.

Nämä toimenpiteet eivät oikeasti uhkaa Venäjää ja niiden jatkaminen tuomiopäivään saakka merkitsee vain taloudellisen muurin luomista Venäjän ja Euroopan välille – Suomen erityiseksi vahingoksi.

Samaan aikaan EU:n suuret maat käyvät kauppaa Venäjän kanssa ilman ongelmia ts. kauppapakotteita ei oikeastaan ole olemassa muuten kuin meitä vahingoittavassa muodossa.

Saksalaiset firmat kaappasivat meidän osuutemme idänkaupasta… ja me saimme 4 miljoonaa kompensaationa 200 miljoonan markkinoiden menettämisestä. Suomen kansallisen edun kannalta on loppujen lopuksi tärkeää, että huomataan, että Krim ei ole Venäjän sisäinen asia vaan yleiseurooppalainen asia. Mutta tätä ei saa ottaa syyksi Suomelle jo maantieteestä johtuen välttämättömän Venäjän-kaupan kuihduttamiseen.

Lopuksi: itse Krimin aluetta koskevia pakotteita ei pidä purkaa ts. Krimin alueelle ei saa investoida ennen kuin sopu on saavutettu. Krimin asukkaiden on saatava tai hyväksyttävä velvollisuutena hoitaa EU-asiansa Ukrainan kautta. Samoin krimintataariväestön oikeuksia pitää kunnioittaa."

Luukkanen siis esitti Venäjä-pakotteiden poistamista lukuun ottamatta Krimin aluetta koskevia pakotteita.

Esitin kommentin:

"Perussuomalaisten ja muiden vastaavien poliittisten liikkeiden Venäjä-käsitys ja Venäjä-politiikka ovat vääriä ja suorastaan umpiääliömäisiä. Ovat varsinaisia Venäjä-sekoilijoita.

Toivottavasti noista ei koidu ongelmaa eurovaaleissa.

Yksikään kansallismielinen ja Eurooppa-mielinen poliittinen liike ja poliitikko ei voi esittää kirkkain silmin Venäjä-pakotteita poistettavaksi ennen kuin Venäjä on poistanut ne syyt, miksi pakotteet on asetettuja.

Näitä Venäjä-ääliöitä näyttää Suomessakin riittävän yllin kyllin."

Luukkasen vastaus kommenttiini:

"Jaaha...Pesonen ei ymmärrä asiaa. Onneksi meillä Suomessa ei ole kovin paljon sellaisia, jotka eivät ymmärrä kirjoitettua tekstiä."

Näiden Venäjä-mielisten perussuomalaisten (Huhtasaari, Luukkanen, Kotro jne.) vihonviimeinen tapa on laatia kirjoitukset niin, että pakotteet ollaan poistamassa, mutta eipä ollaakaan tai päin vastoin.

Tuollaisille toimijoille on yksi nimitys: he ovat huijareita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109

Halla-aho kyllä kykenisi jos haluaisi. Hän mielellään pelaa kahta linjaa. Kun tarkoituksens on kaataa ja hajoittaa on kaikenlainen sekavuus ja hämmennys ja vuoroin pelottelu, vuoroin tyynnyttely.. Se on myös alistamistekniikkaa. Suomalaiset on alistettava diktatuurille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #108

Mä en avaa niitä ollenkaan. Bannaajat ovat väärinkäsittäneet palstan eivätkä ansaitse mitään huomiota.
Hyvä että ilmoitit että muutkin tietävät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset