AriPesonen1

Kaikki blogit puheenaiheesta BUK

Saako Suomi nyt näin oman Bukgate ohdakkeen luottamuksen koetinkiveksi

MH17 tutkimus Hollannista halusi Suomesta teknistä tutkimusapua. Näin räjäytettiin meilläkin palveluskäytössä ollut/ olleita venäläisvalmisteisia BUK – ilmatorjuntaohjuksia. Piti saada räjäytyksen jälkeiset sirpaleet, lävistetyn metallin sirpalejäljet ja sirpaleiden muodot – osuman jälkeen. Sanottiin, että ne olisivat ikään kuin ”sormenjäljet”.

 

Venäjän pelko näkyy, pahasti

Eilinen presidentin tiedotustilaisuus vahvisti sen, mikä on näkynyt pitkään ylijohdon toimissa: Venäjän pelko saa jo hysteeriset mittasuhteet ja lamaannuttaa järjen käytön. Presidentti viittasi lyhyen ajan sisään jo kolmannen kerran siihen, että hän todella pelkää itänaapuria eikä pysty enää sen vuoksi toimimaan järkevästi. Mitä tästä pitäisi ajatella? 

Erkki Tuomiojan aseasiantuntemus ja separatistit

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja väitti juuri äsken aamu teeveen hastattelussa, että Ukrainan separatistit

- olisivat saaneet käsiin Venäjältä BUK M1 ohjustentorjuntalaitteen ja ammattitaidottomina ampuivat matkustajakoneen alas.

Venäjän armeijan asiantuntija sanoo, että siviilit luulee, että kun nappia painaa niin kohde putoaa alas.

Näin ei kuitenkaan ole sillä BUK on konkonainen asejärjestelmä, jossa on useita kuorma-autoja panssarivaunuja, monimutkaiset tutkalaitteet, varsinaiset laukaisualustat jne.

BUK-M1, alueilmatorjuntaohjus

Tämä blogin sisältö ei ole minun kirjoittama vaan perustuu luotettavan lähteen viime yönä tekemään selvitystyöhön, alkukielellä. Niiden perusteella tarvittavien johtopäätösten tekeminen ei ole vaikeata:


http://fi.wikipedia.org/wiki/BUK_M1
 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä