AriPesonen1

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisperäisyys kyseenalainen

Pariisin sopimuksen kyseenalaistuminen

Kommentissani https://judithcurry.com/2018/12/28/week-in-review-science-edition-92/#co... olen todennut, miten Roy Spencer kyseenalaistaa ihmisperäiseksi uskotun, uhkaavana pidetyn ilmaston lämpenemisen. Hän esittää viisi kysymystä, mihin yhteenkään ei omankaan näkemykseni mukaan todellisuudesta ole sellaista näyttöä olemassa, mikä Pariisin sopimusta tukisi:

1)Onko lämpeneminen ja siihen yhteydessä oleva ilmastonmuutos pääasiassa ihmisen aiheuttama?

Mitä olemme oppineet IPCC:n 5. arviointiraportin jälkeen?

Lämpötilahistoriaa viimeisten parintuhannen vuoden ajalta tarkasteltuna, viimeaikainen lämpeneminen ei näytä mitenkään poikkeukselliselta. Tuhatluvun vaihteessa maapallo on ollut lämpimämpi kuin tänään. Kun sitten tarkastelemme skenaarioita lämpötilan osalta tämän vuosisadan loppuun, huomaamme, että käytetyt mallinnukset ovat näyttäneet liian korkeita lämpötiloja jo heti tarkastelujakson alussa.

Syihin ja seurauksiin liittyvä logiikka

Jouni Aro mm.toteaa tässä ketjussa, että Suomea ja eri tieteenaloja edistämään sekä ilmastomuutosta käsittelemään pitää asettaa sellaisia neuvottelijoita, jotka pystyvät loogiseen päättelyyn. Ymmärrän tämän tarkoittavan todettuihin syihin ja/tai seurauksiin perustuvaa logiikkaa uuden tiedon hankkimiseksi, mitä aikaisemmassa blogissani olen kutsunut pragmaattiseksi logiikaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä