AriPesonen1

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokoomuksen puoluekokous

Omat syyni äänestää Aura Sallaa

 

Sunrise, sunset.
Sunrise, sunset. 

Swiftly flow the days...

Eurovaalivuoden 2014 alkajaisiksi tajuntani räjähti kun luin Auran ensimmäisen blogitekstin "Piilofederalistit ulos kaapeista", ajankohtainen ja tarpeellinen teksti se on myös viisi vuotta myöhemmin, vaikka monet asiat ovat järkevämmän suunnan tällä välillä saaneetkin. 

Kykypuolue on kykypuolue sukupuolesta riippumatta

Menneenä viikonloppuna me kokoomuslaiset vietimme taas politiikan suurkuluttajien lempipäiviä, puoluekokousta. Turussa valmistauduttiin tuleviin vaaleihin, hyväksyttiin uusi periaateohjelma ja valittiin puolueen johtotehtäviin luottamushenkilöt. Viimeisin aihe on herättänyt Twitterissä jonkin verran keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Osa on iloinnut, että kokoomus sai puolueen johtoon naisenemmistön. Vastareaktioksi on noussut väite, jonka mukaan kokoomuksessa halutaan tehdä päätökset sukupuolen, ei osaamisen, mukaan. Väite on hupsu, ja nyt kerron miksi.

Kokoomus ei tosiasiassa edelleenkään ole Suomen Nato-jäsenyyden kannattaja

Kokoomus: Nato-hakemus lähivuosina” oli uutisotsikko Ilta-Sanomissa kaksi vuotta sitten, kun puolue piti edellisen kerran puoluekokousta Lappeenrannassa (IS 12.6.2016). Puoluekokous hyväksyi tuolloin taas kertaalleen sunnuntaina 12.6.2016 linjauksen, jonka mukaan Suomen kannattaa hakea Nato-jäsenyyttä lähivuosina.

Our made man Petteri

Kommentoin asiaa puoluekokouspaikalta, joskin kyseessä on silti mielipidekirjoitus. Täällä niin monella on faktaa ja etenkin puolueen ulkopuolisilla kiistatonta faktaa mm. kokoomuksen asioista, että parempi mennä vastavirtaan jotta erottuu. 

Kokoomuksen puheenjohtajakisa ja HLBTI-näkökulma

Tänä viikonloppuna käydään varmaankin kesän kutkuttavin poliittinen jännitysnäytelmä, kun Lappeenrantaan kokoontuneet Kansallisen Kokoomuksen puoluekokousdelegaatit ovat koolla valitsemassa puolueelle puheenjohtajaa. Huomio kiinnittyy pakostikin siihen, ettei valittavana ole vain puolueelle keulahahmoa, jonka pitäisi siivittää kokoomus vaalivoittoon tulevissa kuntavaaleissa, vaan samalla valitaan maalle valtiovarainministeriä loppuvaalikaudelle.

Eduskuntaryhmä ei valitse Kokoomuksen puheenjohtajaa

Mitä parempaa uusi puheenjohtaja voi tuoda? Maan hallitus harjoittaa kokoomuslaisinta politiikkaa kuin koskaan. Tämän viestin on omien lisäksi todennut SDP ja vassaritkin. Mikä on vieläkin parempaa?

Kannatuksen kasvu. Tämä hallitus on toiminut kuitenkin vasta yhden vuoden ja todelliset saavutukset mitataan myöhemmin. Kun leikkauksia joudutaan tekemään niin "leikkaajat" kärsivät. Vaaleja ei käydä gallupeilla vaan työn lopullisislla tuloksilla, näin ollaan Kokoomuksessa aina nähty.

Palatsivallankumous kokoomuksessa?

Kokoomuksen kesäkuun puoluekokous sai reippaan annoksen jännitystä, kun sisäministeri Petteri Orpo ilmoittautui kisaan. Orpo yrittää samanlaista palatsivallankumousta, mikä onnistui demareissa kaksi vuotta sitten, kun Antti Rinne kaatoi niin ikään valtionvarainministerin paikaltaan ja nousi puheenjohtajaksi.

Kokoomuksen puolue-eliitti halveksuu demokratiaa

Kokoomuksen piirijärjestöjen ja jäsenliittojen puheenjohtajat julkaisivat avoimen kirjeen (27.3.2016), jossa vakuutettiin tukea puheenjohtaja Alexander Stubbille ja samalla vedottiin, että mahdollinen puheenjohtajakamppanjointi tulisi käydä vasta kesäkuussa. Kokoomuksen puoluekokous on kesäkuun puolessävälissä, joten vetoomuksella koitetaan rajoittaa kampanjointiaika vain kahdelle viikolle vetoamalla puolueen etuun.

Kerro, kerro kuvastin, ken on puolueessa kaunehin...

Puoluesihteeri Minna Arve ilmoitti hiljattain siirtyvänsä Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi kokoomuksen puoluesihteerin paikalta. Työtään hän oli hoitanut noin vuoden ja joidenkin arvioiden mukaan jäänyt tuntemattomaksi niin puolueen kannattajille kuin jopa sen jäsenillekin.

Arviot kokoomuksen puoluesihteerin näkymättömyydestä joutuvatkin uudenlaiseen punnintaan kun pohditaan mitä jäsenistössä saati mediassa sitten odotettiin, puoluejohdon arvioita tuskin perinteisestä eroliturgiasta irrotettuna kuullaankaan.

Keskusta on ämmien puolue

Suomalainen poliittinen kulttuuri on elänyt yya-ajan Neuvostoliiton kylkeen kuivuneen liiman kaltaisesta jämähtäneisyydestä pienin askelin kohti yhä suurempia murroksia. Siinä missä pahimmillaan äänestäjä sai valita vain umpisuomettuneiden ja avoimen kommunististen porukoiden välillä, on sittemmin tultu hyytyneen konsensuskauden jälkeen viimein tilanteeseen jossa puolueet erottuvat selkeästi toisistaan. Puoluekokousteemojen avulla tämä selviää kaikista parhaiten:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä