AriPesonen1

Kaikki blogit puheenaiheesta Ministeriöt ja avustajat

Erityisavustajista eristysavustajiin

Valtioneuvoston on seuraavalla hallituskaudella palkattava varsinaisten ministereiden erityisavustajien lisäksi ministereille eristysavustajia. Eristysavustajille on tarvetta, koska ministerit yhä enemmän joutuvat kahnauksiin median, ja miksei myös kansalaisilta tulleen palautteen vuoksi.

Eristysavustajat olisivat suojapuskuri kansalaisen ja ministerin välissä. Joskus olisi hyvä, että ministeri eristettäisiin mediasta, etenkin somesta, ja jopa perhepiiristään jonkun mediakohun vaimentamiseksi.

Kuluvan viikon tapahtumia Suomessa

Kuluva viikko on mielestäni ollut erittäin tapahtuma rikas. Perussuomalaisille on tullut paluumuuttajia ja vielä odotellaan tuleeko jatkoa myös sillä saralla. Hallituskriisikin on saanut uutta vivahdetta, kun sote-uudistus on törmännyt perustuslaillisiin ongelmiin yhtiöittämisen osalta. Se taas siihen, että kokoomus ja keskusta ovat käyneet kipakkaakin sananvaihtoa keskenään.

Ministeri, ethän hoida kulttuuriasioita

Olisikohan ministerin parempi jättää kulttuurin asiat kokonaan hoitamatta kuin hoitaa ne hultteimesti? Tulisi vähemmän vahinkoa. Tätä toivon rakkaudesta ihmiseen ja rakkaudesta kulttuuriin

Ministeristössä huseeraavat nyt samat tahot, jotka ovat

Pullataikina yli kulhon

Perjantaina eduskunnassa käsiteltiin Valtiontalouden tarkastusviraston vuosikertomusta vuoden 2013 valtiopäiviltä. Eduskunnan tarkastusvaliokunta nostaa esille tarkastusviraston vuosikertomuksesta kolme asiaa: poliittisen johtamisen ja virkamiesjohtamisen työnjaon ongelmat, kuntoutuksen työurien pidentäjänä ja erityisopetuksen vaikuttavuuden. Tarkastusvaliokunta on löytänyt kertomuksesta tärkeät teemat, joilla jokaisella on vaikutusta yhteiskuntamme tulevaisuuteen ja hyvinvointiin.

Ministeriöitä, ministereitä ja avustajia liikaa

 

 Eduskunnan valtiovarainvaliokunta kiinnitti  valtiontalouden kehyksistä antamassaan mietinnössä (VaVM 9/2013 vp ) kriittistä huomiota ministereiden poliittisten esikuntien koon kasvuun ja epäselvään rooliin. Valtiovarainvaliokunta piti  tärkeänä, että esikuntien rooli ei saa hämärtää virkamiesvastuulla tapahtuvaa virkamiesvalmistelua ja valmistelun yhteyttä ministeriin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä