Itseasiassa ruotsalaiset kansana eivät halua Natoon [1, eikä vahvin puolue sosiaalidemokraatit Natoa halua. Ruotsin porvarit ja lähinnä Kokoomuksen veljespuolue Moderata samlingspartiet runnoo kovin sanoin ja itsevarmoin liikkein ruotsalaisia Natoon [2 – houkutellen kiihkeästi myös meitä suomalaisia.
Meillä käydään nyt presidentinvaaleja – kamppailuasetelma on kiintoisa. On istuva presidentti, joka on osallinen niin EMU-kiemuroissa |1 kuin myös otsikon Nato-Isäntämaassa |2.
Toisaalta presidenttikamppailussa on istuvan vastustajana ja ainoana todellisena vaihtoehtona, muutokselle – Suomen kokenein ulkopolitiikan ammattilainen – europarlamentaarikko Paavo Väyrynen |3.
Mitä tuo kuuluisa ”sopimus”|1 todellisuudessa tarkoittaa? Pöytäkirja uitettiin ohi eduskuntamme ja sen allekirjoittajaksi löydettiin Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg. Kenraali Lindbergin esimies on istuva presidentti, joka oli allekirjoitushetkellä Sauli Niinistö.
14.12.2017 käytiin Väyrysen osalta se toinen kierros presidenttivaaleihin 2018. Paavo hätkähdytti kahdella rajulla väitteellä – todeten niiden olevan faktoja – ehkä HS-faktantarkastaja toimii nyt ¤, ja tutkii tarkasti miten tuolloin EMU-kuviokellunnassa kävi – kuka ja ketkä siirtelivät nappuloita tieten ja tietämättään (ymmärtämättään).
Olen pohtinut nykyhetkeä kuvaavaa päivitystä vanhalle fraasille ”koti, uskonto ja isänmaa”. Muiden suhteen termit ovat vielä hakusessa, mutta isänmaa on muuttunut isäntämaaksi. Tämä tapahtui ihan virallisesti, kun puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg allekirjoitti Naton isäntämaasopimuksen 4.9.2014.
Termi ”isäntämaa” saattaa kuulostaa jopa komealta, mutta ei enää sen jälkeen, kun tutustuu sopimuksen sisältöön. Siitä paljastuu, että isäntä onkin Nato, ja Suomelle jää rengin rooli. Tässä muutamia kohtia kyseisestä sopimuksesta.
(Naantalin Kultarannassa tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö piti perinteellisen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän kesäseminaarin, jossa lausuttiin nyt niitä ratkaisevia sanoja, jotka kirvoittivat otsikon yllä olevan näköiseksi)
Vaikka jännitteet Venäjän kanssa ovat kasvaneet viime vuosina, on Naton kannatus ollut jo pitkään laskussa. Taannoin tehdyn mielipidemittauksen mukaan enemmistö saksalaisista katsoo, että Saksan ei pitäisi puolustaa sotilaallisin keinoin toista Nato-maata, jos se joutuisi Venäjän aggression kohteeksi.
Suomen ja NATOn välisestä ns. isäntämaasopimuksesta levitetään väärää tietoa. Kyseessä ei ole valtiosopimus kansainvälisen oikeuden tarkoittamassa merkityksessä. Kyseessä on tekninen muistio (MEMORANDUM OF UNDERSTANDING, MOU), joka on allekirjoitettu virkamiestasolla.
Niinpä tämän yhteisymmärrysmuistion tulkintakin tapahtuu osapuolten kesken neuvotellen mahdollisimman matalalla tasolla eikä missään tuomioistuimessa tai kolmannen tahon ratkaisulla (kohta 11.2). Vielä vähemmän muistion tulkinnan ratkaisee NATOn päämaja, kuten myös on virheellisesti väitetty.
Naton MOU on nyt suomeksi kirjassa ja media vaikenee
Isäntämaasopimus NATOn kanssa on nyt suomennettu ja sisältyy kirjaan "Näin Suomea viedään", VS-kustannus 2015.
Olen kirjan toimittaja ja toinen sopimuksen kääntäjistä. Toinen ei halua nimeään julkisuuteen. Valtiovaltahan halusi suojella itseään häpeältä ja syytteiltäkin siten, että ei kääntänyt lainkaan sopimusta julkisuuteen.
Vuonna 2013 USA:lla oli suunnitelmissa avata laivastotukikohta Krimin Sevastopoliin ja saada alkuvaiheessa käyttöönsä ainakin yksi koulu ja sairaala. Ilmeisesti tarkoitus oli ajaa Venäjä pois sen omasta tukikohdasta, johon sillä oli voimassa oleva vuokrasopimus vuoteen 2042 asti. Väitettä tukee oheinen US Navyn 5.9.2013 päivätty synopsis koulun kunnostustöistä Sevastopolissa.