AriPesonen1

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentinvaalit 2017

Kuin käskettyinä

Jostain on ilmeisesti annettu persuille ja muulle kämyjengille käsky tupruttaa jälleen kerran uhriutumisen sumuverhoa.  Tehtävänantoon kuuluu myös ohje syytellä toimittaja Heikeliä, koska puolueen, Janitskinin ja muun ruskeaoikeiston oma presidenttiehdokas on naurettavan ja surkean välimaastossa osaamisensa ja sen myötä uskottavuutensakin osalta. Somessa, myös täällä Puheenvuorossa tulvii kommentteja ja blogeja, joissa on lähes sanasta sanaan sama viesti: Toimittajan vika, huonoa käytöstä, Niinistöä kohdellaan varmasti eri tavalla jne.

Paavo Väyrynen rauhanlähettiläänä

Kasalaispuolueen presidenttiehdokkaaksi aikova Paavo Väyrynen oli vierailijana ja puhujana viime lauantaina ennen Princess Anastasian lähtöä Pietariin. Hän arvioi mitä maailmassa ja Euroopassa tapahtuu. Hän sanoi, että ihmiskunta ja eurooppalaiset elävät uutta vaihettaan 40-vuotta kestäneen kylmän sodan jälkeen.Se päättyi 80-luvulla. Sosialismi romahti Neuvostoliitossa, sen jälkeen kaikki on liittynyt kaikkeen voimakkaasti, maailmanlaajuisesti.

Tuleeko presidentin olla syntyperäinen Suomen kansalainen?

Viime päivinä on taas puhututtanut suomalaisuus ja erityisesti tuleeko presidentin olla syntyperäinen suomalainen. Asia nousi taas esiin, kun kansanedustaja Pilvi Torstin (SDP) lakialoite oli käsittelyssä eduskunnassa.

Suomen tasavallan presidentin tulee olla syntyperäinen suomalainen.. Hän toimii Suomen armeijan ylipäällikkönä, on Suomen ääni sekä kasvot maailmalle ja edustaa kansalta saadulla mandaatilla meitä. Perusteet löytyvät jo näistä.

Kansanvalta toimii: ryöstetty valta kansalle takaisin

USA:n uuden presidentin Donald Trumpin valtaannousu 20.1.2017 mielestäni aloittaa uuden aikakauden läntisessä maailmassa. Vanha poliittinen valtaeliitti epäkansanvaltaisine kuiskuttelijoineen ja lobbareineen sysätään syrjään ja tavallinen kansa, kaiken maksajat, saavat työnsä ja poliittisen valtansa takaisin. Amerikka ensin, sitten muu maailma.

Ranskan presidentinvaalit 2017

Ranskanmaalla käydään vuonna 2017 seuraavat presidentinvaalit. Vaalikausi on viiden vuoden mittainen. Mahdolliset ehdokkaat ovat parhaillaan hakeutumassa kriittisissä tunnelmissa asemiin. Maata ovat ravisuttaneet raskaat terroriteot. Maata ravisuttaa sisäpolitiikka, kuten muutakin osaa Euroopan unionia. Populistista Kansallista rintamaa (Front National, FT) ja sen johtajaa Marine Le Peniä ravitsee pakolaiskriisi. Unioni on vetovoimainen pakokohde siihen mittaan, että rakenteellista kestokykynatinaa on kuultu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä