*

AriPesonen1

Kaikki blogit puheenaiheesta Terrori-isku

Miksi uhkataso on vain ”kohonnut”, kun Temppeliaukiolle kohdistuu terroriuhka?

Suojelupoliisi antoi viikko sitten 14.6.2017 uuden terrorismin uhkaa koskevan arvion. Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin mukaan ”aiempaa vakavampia terrorismiin kytkeytyviä suunnitelmia ja hankkeita on Suomessa”.

Trump osaa ennustaa - ja silti miestä vainotaan

Pitäisikö ruotsalaisten nyt pyytää anteeksi Trumpilta?

 

Ainakin joku aika sitten Trumpin odotettiin pyytävän anteeksi hänen hieman sekoiltua sanoissaan ja median värittäessä Trumpin sanat muotoon, että Ruotsissa - kansankotien ylimmässä taivaassa - olisi muka tapahtunut terrori-isku.

 

Vai kenties pyytää Trumpia neuvonantajaksi, kun hän kerran - mikäli mediaa on uskominen - näin hyvin osaa asioita ennustaa.

 

Lipunnostossa kyse on arvojen valinnasta

Pariisin tragedia on ollut vahvasti läsnä sosiaalisessa mediassa. Ihmiset ovat osoittaneet solidaarisuutta uhrien omaisille, Pariisille, Ranskalle ja ihmiskunnalle mm. nostamalla Ranskan lipun profiilikuvansa päälle. Itse toimin samoin, enkä epäröinyt hetkeäkään tehdessäni sen eilen iltapäivällä. Se oli luonnollinen jatko päiväni ohjelmalle. Aiemmin päivällä olin julistanut minuutin hiljaisuuden Pariisin terrori-iskun uhrien muistolle Monihelin syyskokouksessa, ja monikulttuurisuusjärjestöjen edustajien rinnalla olin seisaaltaan miettinyt terrori-iskujen uhreja täydessä hiljaisuudessa.

Kiinnostaako sinua tietää mitä tapahtui vai miksi?

Kun maailmassa tapahtuu julmuuksia, ensimmäiset kysymyksemme ovat mitä ja miten? Kuka ja mikä oli teon takana ja miten se pääsi tapahtumaan? Tiedotusvälineet täyttävät pian hätäisimpien tiedontarpeen ja asiasta alkaa syntyä tulkintoja. Haluamme ymmärtää tapahtuneen. 

Vai haluammeko oikeasti?

Pariisin terrori-iskut

Perjantai 13. päivä marraskuuta 2015 tulee jäämään omalla surullisella tavalla eurooppalaiseen historiaan. Kyseisenä päivänä terroristit iskivät useaan kohteeseen Pariisissa. Kuolleet sekä haavoittuneet lasketaan sadoissa. Osaltani mitä syvimmät osanottoni omaisille kuin koko Ranskalle.

Päivä tullaan siis muistamaan siitä, kuinka barbaarinen terrorismi saapui keskelle vapaata Eurooppaa.

Terrori-iskuilla oli ja on kolme keskeistä päämäärää:

Pariisi 13.11.2015 - ei ymmärrä

Suomen kansalainen Farzad kirjoitti ansiokkaasti toisaalla täällä Puheenvuorossa islamista. Huomioni kiinnittyi erityisesti käsitteeseen "Allah on kaunis, Allah rakastaa kauneutta." Hänen kirjoituksensa perustuu varmasti hyvin suuresti hänen omaan kokemuspohjaansa.

Valinnan aika

Suomella, Euroopalla ja maailmalla menee tällä hetkellä huonosti. Vaikka Suomen talous vajoaa EU-maista jyrkimmin, tuotannon kasvu on jähmettymässä myös muualla Euroopassa. Deflaation kiihtyminen on huono merkki, ja Kiinan talousvaikeudet voivat vetää maailmantalouden uuteen taantumaan  jo suhteellisen pian.

Petsamon miehityshallinto varoittaa terrori-iskuista ja pakolaisvyörystä Suomeen

Lähi-idästä tulevasta suuresta pakolaistulvasta johtuen on mahdollista, että Petsamon piirissä saattaa tapahtua sabotaasi- tai terrori-iskuja, tai on mahdollista, että he yrittävät ylittää Venäjän valtionrajan laittomasti, uutistoimisto Ria Novosti kertoo Venäjän turvallisuuspalvelun varoittaneen vastikään alueen asukkaita. - http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1446537830851.html

Turkissa murhaisku, uhreina kymmeniä nuoria sosialisteja

Suomi ei kerro Turkin terrori-iskun kohdistuneen nuoriin sosialisteihin. Tieto uhreista löytyy sen sijaan kaikkien Euroopan sivistysmaiden lehdistä.

  • ·Alkaako Uuden Suomen blogiossa nytkin demarivihaa uhkuva kommentointi, kuten silloin, kun olin uskaltanut kirjoittaa blogissani Utøyan veriteoista heti niiden tapahduttua? Kommentoijat ja kirjoittelijat syyttivät demareita siitä, että nämä yrittivät käyttää tapahtumaa puoluepoliittisesti hyväkseen.

 

Pieni lehdistökatsaus Kööpenhaminan tiimoilta

Helsingin Sanomat (aka Pravda) ylitti jälleen itsensä Kööpenhaminan iskun tiimoilta.  Lehden pääkirjoituksen mukaan kun muitakin uhkia on islamistien lisäksi ja latoi esimerkkeinä tiskiin Breivikin ja kolmen uusnatsin pidätyksen, jotka kuulemma olivat valmistelleet terrori-iskua Expressen-lehteä kohtaan.   

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä